Sejr i sidste sekund i polemisk kamp imod Espanyol der bare skal glemmes (27. september)

Af Martin Dons (Indkast.dk)

Pep Guardiola havde til aftenens lokalderby mod Espanyol foretaget en del ændringer i forhold til det Barcelona-hold, som i midtugen hjemme vandt 3-2 over Real Betis. Den dobbelte målscorer Eto’o startede på bænken og var afløst af Henry, som ellers ikke har fået meget spilletid i sæsonen første kampe. Også matchvinderen mod Betis, islandske Gudjohnson, havde fået en startplads i aftenens opgør. Derimod havde Espanyol-træner Bartolomé Márquez ikke mange overraskelser i den startopstilling, som skulle forsøge at hive sejr nummer 26 hjem på hjemmebane mod FC Barcelona.

FC Barcelona lagde fra kampens start et stor tryk på hjemmeholdet, og der skulle gå godt 17 minutter inden hjemmeholdet kom til sin første afslutning. Det skete efter et frispark et stykke uden for feltet, som blev spillet videre, men det var ikke et skud, der gav problemer for Valdés i Barça-målet.

Forinden var Barcelona allerede kommet til gode muligheder, hvor Henry tidligt i kampen kom til en udmærket afslutning efter godt arbejde fra Messi. Fem minutter senere var det Xavi, som var tæt på. Et godt skud fra distancen tog overliggeren, men tættere kom Barcelona ikke, inden den pludselig var gal i den anden ende.

Espanyol bragte sig foran 1-0 efter knap 20 minutters spil i en situation, hvor Valdés ikke så alt for godt ud. Et indlæg fra højreside blev blokeret af en Barcelonaspiller, så Valdés måtte parere bolden ud i feltet, hvor den havnede hos Coro, som bragte hjemmeholdet foran. Valdés mente i situationen, at der blev begået frispark mod ham, og Barcelonaspillerne var henne ved dommeren og brokke sig efter scoringen, hvilket resulterede i et gult kort til Valdés for de vilde protester.

Efter scoringen kom hjemmeholdet bedre med i kampen, som bølgede frem og tilbage, uden det dog kom til de helt store chancer til nogle af holdene. Daniel Alves var dog tæt på efter en god halv time, hvor et frispark blev trillet til ham. Brasilianeren fik et godt traf på bolden, men Kameni i Espanyol-målet fik bolden vippet over målet.

Herefter lagde Barcelona et tungt pres på Espanyol, og Alves fik spillet Messi godt fri i højresiden, hvor den lille argentiner kom til en afslutning, og returen havnede hos Henry, som måtte se sin afslutning reddet på stregen af en Espanyol forsvarspiller. I første halvlegs overtid fik hjemmeholdets Nene sit andet gule kort, da dommeren mente, at Nene i en hovedstødsduel brugte albuen, og dermed måtte han gå i et tidligt bad.

Barcelona-spillerne kom tidligt ud til anden halvleg og lagde også fra starten af pres på Espanyol, som resulterede i et par hjørnespark i træk og en chance til Gudjohnsen, uden de dog blev rigtig farlige. FC Barcelona satsede efter ti minutters spil af anden halvleg offensivt ved at tage venstrebacken Abidal ud til fordel for tomåls-skytten fra mitugekampen Eto’o, hvilket fik Barça til kun at spille med et tremands-forsvar. Denne udskiftning var lige ved at give poten, men Espanyol-keeperen kom godt ned og afværgede Eto’os forsøg. Efter 70 minutters spil måtte kampen afbrydes, da Barcelonatilhængerne kastede romerlys efter Espanyolfans. Det fik Espanyolfansene til at bryde igennem et hegn, og dommeren valgte derfor at afbryde kampen midlertidig.

Efter knap ti minutter blev kampen genoptaget. Det var tæt på at starte med en Barcelonascoring, da et frispark blev sendt ind i feltet, men igen fik Kameni i Espanyol-målet reddet for hjemmeholdet. Barcelona fik lidt heldigt udbytte af det store pres, da Henry blev sendt af sted af Xavi. Bolden var lige ved at ryge fra den franske angriber, men han fik lige præcis prikket den ind på målmanden, hvilket resulterede i, at returbolden ramte en Espanyol-forsvarer og røg hen til Henry, som kunne score i et tomt mål.

Det store Barcelonapres fortsatte efter scoringen, men man skulle helt hen i kampens overtid, inden der igen kom en scoring. Det var gæsterne fra FC Barcelona, som fik et straffespark i de absolut sidste sekunder af kampen, da Eto’o blev nedlagt i feltet. Messi scorede sikkert fra ellevemeter-pletten, og dermed kunne FC Barcelona trække sig sejrrigt ud at lokalderbyet, som sandsynligvis bliver det sidste på Estadi Olímpic Lluís Companys, da Espanyol i fremtiden flytter til Cornellà-El Prat.

RCD Espanyol: Kameni, Sergio Sánchez, Jarque, Pareja, Chica, Román, Moisés, Corominas (Sielva, 88'), Nené, Luis García (Callejón, 84') og Tamudo (Angel, 46').

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal (Eto'o, 53'); Xavi, Busquets (Bojan, 65'), Gudjohnsen (Keita, 61'); Messi, Henry e Iniesta.

Dommer: Luis Medina Cantalejo (Andalusien). Gule kort: Busquets (5'); Nené (12' og 45'); Valdés (20'); Román (53'); Chica (55'); Jarque (98'). Rødt: (45') grundet to gule.

Mål: 1-0, Corominas (19'). 1-1, Henry (83'). 1-2, Messi (straffespark) (100').

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 28-09-2008 06:08