Barça dansede sig til 1-4 sejr i Santander (23. september)

Der var ikke musik på El Sardinero. Men der var 11 spillere der dansede blårød vals og fik en 1-4 sejr med sig hjem. Racing blev nedsablet på blot en halv time.

Tre dage efter at Guardiola havde kritiseret indsatsen imod Atlético, viste hans spillere at de har forstået beskeden. Hvis man på Camp Nou scorede mål, begik fejl og manglede fodboldspillet, så spillede de i Santander som rene engle, og satte fuldstændig modstanderen ud af spillet med presspil og effektivitet helt i front. Racing var dårligt nok udenfor egen banehalvdel i hele første halvleg. Man stod kun imod et kvarter, indtil Messi fandt vej til Ibrahimovic, som scorede i fjerde ligakamp i træk. Denne gang gik bolden ind ude ved højre side. Hør det.

Svenskeren kunne have scoret igen umiddelbart efter at fejringen af første kasse var overstået, men hans klasseskud med højrebenet ramte træværket. Et øjeblik senere lavede Keita og Xavi en bande der kom ud af ingenting. Sidstnævnte fandt Messi der driblede og scorede med venstrebenet ude ved højre stolpe. Hør det.

Det var ikke nok. Ibrahimovic fandt med hælen Piqué der viste en sikkerhed foran mål, som havde han været født 9er. Iskoldt sendte han bolden i mål. Hør det.

Det blev ikke til flere mål i første halvleg. Men de blårøde sad fortsat på spillet, og dansede rundt med bolden uden dårligt nok at svede.

Første gang Ibrahimovic var i aktion efter pausen støttede han skidt på foden. Gudskelov kom svenskeren sig hurtigt over smerterne, men Guardiola ville ikke løbe nogen risiko og tog manden med rødder på Balkan ud og satte i stedet Pedro ind.

Det ændrede ikke noget ved spilfordelingen. Racing så kun bolden for fødderne af de blårøde. I 55. minut var Valdés for første gang i aktion, og tog et forsøg fra Arana.

I 62. minut fik Messi fat i bolden i højreside af Racings straffesparksfelt, trak imod venstre, driblede forbi dem der stod i vejen og sendte den i mål langt fra målmanden. Hør 0-4 scoringen.

Guardiola belønnede ham ved at tage ham ud, så han kunne opleve det fair hjemmepublikum der tog afsked med verdens bedste med klapsalver. Iniesta kom ind i hans sted.

De blårødes dans med bolden fortsatte i sådan en grad at Canal 9 kommentator Niels Christian Frederiksen klogede sig ved at sige at Racing i hvert fald ikke ville score. Med de tre point på kontoen var det lidt sjovt, at han tog fejl. I 73. minut lavede Oscar Serrano en kasse der faktisk var en perle, hvor han sendte bolden ind helt oppe i venstre vinkel. Det skete dog efter en forsvarsfejl af indskiftede Márquez, så Guardiola var sikkert vred.

Tolv point ud af tolv mulige i ligaen.

1.- Racing Santander: Toño; Pinillos, Morris, Henrique, Sepsi; Arana, Diop (Colsa, min 57), Lacen, Serrano; Munitis (Luis García, min 70) og Geijo (Xisco, min 57).

4.- FC Barcelona: Valdes; Dani Alves, Piqué (Márquez, min 57), Puyol, Abidal; Xavi, Busquets, Keita; Messi (Iniesta, min 64), Ibrahimovic (Pedro, min 52) og Henry.

Mål: 0-1, min 21. Ibrahimovic. 0-2, min 24. Messi. 0-3, min 27. Piqué. 4-0, min 62. Messi. 1-4, min 73. Serrano.

Dommer: Antonio Miguel Matehu Lahoz (Valencia). Gule kort: Diop, Xisco, Pinillos og Lacen hos Racing og til Ibrahimovic hos FC Barcelona.

Tilskuere: 19.034 på Campos de Sport de El Sardinero.

Spilledato: 22. september 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 23-09-2009 08:21