Barça rev Atlético i stumper og stykker (20. september)

Barça gjorde imod Atlético hvad man ønskede. Således er de blårøde begyndt på sæsonen med ni ud af ni mulige point. Med tiden kan man se om niveauet er som i sidste sæson. Men indtil videre kan man sige at starten har været bedre end for et år siden. Måske spillet ikke helt flyder som det endte med i The Triple sæsonen, men det virker som om holdet har den samme sult som hidtil med de nyankomne Maxwell, Chygrynskiy og Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske angriber ser ikke ud til at ville stå tilbage for Eto’o. Tre mål i tre runder. Og dette uden at være nået op i bedst mulig fysisk form. I aftes skulle han bare bruge to minutter til at sende bolden ind bag den debuterende målmand Roberto med en fin bevægelse efter en majestætisk pasning i dybden fra Busquets (1-0, 2'). Et mål hvor man må give kollektivet stor merit, da situationen begyndte hos Valdés i eget straffesparksfelt. Hør det.

Inter evnede måske at finde modgift overfor Messi. Men det gjorde Atlético ikke. Således kom scoringen til 2-0 kort efter første kasse. Xavi sendte Messi en bold i dybden, som argentineren kontrollerede med brystet i feltet og overlistede den 191 cm. høje Roberto med en finte (2-0, 16'). Hør det med kommentatorernes skønsang.

Ingen uro. Kun fest på camp Nou. Bagude fungerede forsvaret som en uigennemtrængelig blok, hvor Chygrynskiy spillede så godt, at Puyol måske bør have lidt bange anelser. Maxwell leverede også en fin indsats i stedet for Abidal i venstre side.

I højresiden brillerede Daniel Alves som altid. Den utrættelige brasilianer scorede til 3-0 efter en halv time direkte på frispark fra ca. 30 meters afstand. Bolden gik i nettet som havde den været affyret med en kanon. Hør det.

Festen fortsatte med 4-0 ved Keita i 41. minut. Ibra spillede Messi der snød to forsvarsspillere i feltet og pludselig var afrikaneren alene foran mål.

Med de tre point sikkert inde på kontoen, trådte Barça lidt mindre på speederen. Samtidig har Atlético to fantastiske offensivspillere i Diego Forlán og Kun Agüero. Havde de to genier fra den ene og den anden side af La Plata floden haft holdkammerater som Zlatan og Messi har, havde de sikkert haft samme høje stjernestatus. Agüero scorede umiddelbart efter pausen til 4-1. Således slog Valdés sin egen rekord i at holde buret rent længst muligt, men må nu starte på en ny periode. Situationen opstod grundet en dårlig aflevering bagud fra Busquets i 45. minut. Forlán udnyttede i 84. minut endnu en defensiv fejl til at score til 4-2.

Men Messi syntes at publikum skulle have noget at gå hjem eller ud i nattelivet på. Således fuldbyrdede han i feltet en fornem kombination mellem Alves og Iniesta (der i 60. minut kom ind i stedet for Xavi) til at score til 5-2 i højre side. Hør det.

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué (Márquez, min.75), Chygrynskiy, Maxwell, Sergio Busquets, Xavi (Iniesta, min.65), Keita, Messi, Henry og Ibrahimovic (Pedro, min.86).

Atlético Madrid: Roberto; Peres, Ujfalusi, Pablo, Antonio López, Assunçao (Koke, min.70), Jurado, Maxi, Simão (Cléber Santana, min.57), Agüero (Sinama Pongole, min.73) og Forlán.

Mål: 1-0: Ibrahimovic, min.2. 2-0: Messi, min.16. 3-0: Alves, min.30. 4-0: Keita, min.42. 4-1, Agüero, min.45. 4-2: Forlán, min.85. 5-2: Messi, min.93.

Dommer: Mejuto González (Asturien). Gule kort: Simão (min.32) og Assunçao (min.32), Ujfalusi (min.38), Maxwell (min.67) og Pablo (min.91).

Tilskuere: 75.928 på Camp Nou.

Spilledato: 19. september 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 20-09-2009 08:56