Barça forærede Racing det ene point (13. september)

Barça havde brug for en sejr for at få skabt ro efter første ligakamp imod Numancia der endte med et 1-0 nederlag. Gennem landskampspausen havde der været uro blandt klubbens tilhængere. Dette blev forøget i forbindelse med Copa Catalunya semifinalen imod Sant Andreu. Ved den lejlighed overraskede Pep Guardiola ved at lade alle førsteholdsspillere stå over, for ikke at løbe risici.

Også i aften ville Pep spare nogle af sine spillere inden tirsdagens opgør imod Sporting Lissabon. Således startede for eksempel Leo Messi fra bænken efter de seneste 45 dage at have stået til disposition for Argentina i 35. Denne beslutning var som ventet grundet Messis sene tilbagekomst efter landskampene. Men hvad de færreste havde forestillet sig var at den 20årige midtbanespiller Sergi Busquets var med fra start. Carles Busquets’ søn var sågar en af de blårødes bedste imod et Racing der kom til Camp Nou for at forsvare sig.

Barça havde bolden næsten hele tiden. Men tremandsangrebet som startede med Eto’o centralt samt Pedro og Hleb på kanterne kom ikke til mange chancer imod et Racing mandskab der ikke var meget for at sende bare en mand ud af eget straffesparksfelt. Målmand Toño tog sig af alt. Tilmed blev Hleb skadet i venstre ankel efter en hård stempling fra Pinillos. Hviderusseren måtte overlade sin plads til Iniesta og måske nu holde to ugers pause.

I starten af anden halvleg begik Pinillos straffespark imod Iniesta i 53. minut, men det blev ikke dømt. Toño klarede et skud fra Pedro i 56. minut og i 60. minut en afslutning fra Alves. I 67. minut var det Eto’o.

Christian Fernández begik et klodset men korrekt dømt straffespark imod Daniel Alves. Leo Messi der var kommet ind 12 minutter tidligere i stedet for Keita udnyttede det til scoring til 1-0 (71').

Det var helt rimeligt at Barça kom foran. Hvis nogen havde gjort sig fortjent til at vinde, var det de blårøde. Men glæden varede ikke længe. For dårligt nok fem minutter senere udnyttede Racing deres første chance. Garay sparkede frispark nær feltet. Pereira fangede bolden ufatteligt alene i det lille felt og førte Valdés på vildspor (1-1).

Barça forsøgte alt. Men den ville ikke ind. Så det blev blot til et point. Fem point har man ladet slippe bort i de to første runder.

FC Barcelona: Valdés; Alves, Puyol (Bojan, min.81), Piqué, Abidal, Busquets, Xavi, Keita (Messi, min.58), Pedro, Hleb (Iniesta, min.39) og Eto'o.

Racing Santander: Toño; Pinillos, Marcano, Garay, Cristian, Valera, Colsa, Lacen, Serrano (Gonçalves, min.65), Munitis (Luccin, min.89) og Tchité (Jonathan Pereira, min.54).

Mål: 1-0: Messi (straffespark), min.70. 1-1: Jonathan Pereira, min.76.

Dommer: Ramírez Domínguez (Andalusien). Gule kort: Pinillos (min.36), Munitis (min.60), Serrano (min.61), Lacen (min.65) og Christian (min.69).

Tilskuere: 56.678 på et regnfuldt Camp Nou.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 13-09-2008 22:11