Barça udtværede Atlético Madrid med 6-1 (4. oktober)

Atlético Madrid blev betragtet som en alvorlig udfordrer og en af aspiranterne til ligatitlen denne sæson. Men holdet fra Madrid viste ikke meget på Camp Nou imod Barça. Den opreklamerede duel mellem Kun og Messi endte med en overvældende sejr til Leo.

Barça fik reelt sejren sikret i løbet af de første otte minutter. Intet mindre end tre mål scorede de blårøde på 480 sekunder. Márquez åbnede scoringen efter tre minutter med et perfekt hovedstød efter et hjørnespark taget af Xavi. Hør det. To minutter derefter fremprovokerede Messi et tvivlsomt straffespark som Eto’o transformerede til aftenens anden scoring. Hør det. Messi selv scorede det tredje direkte på frispark. Hør det. Her befandt vi os i ottende minut.

Så begyndte det at gå lidt langsommere. Fem minutter efter reducerede Maxi Rodríguez på et langskud som vi storsindet erkender også var flot. Men i 17. minut sendte Xavi en god pasning i dybden til Eto’o, som camerouneren på smukkeste vis sendte ind til aftenens fjerde blårøde scoring. Det var kunst. Hør det.

Atlético træner Aguirre tog Maxi ud og satte Miguel de las Cuevas ind. Det hjalp ikke meget. Gudjohnsen øgede til 5-1 i 27. minut. Hør det.

Iniesta ville også gerne være med tre minutter senere. Men hans skud ramte træværket. Antonio López forsøgte umiddelbart derefter at standse Messi med en hård stempling, som dommeren kun mente, fortjente et gult kort. Heldigvis lykkedes det ikke at bremse argentineren, som i 40. minut viste en fornem dribletur lignende den fra hans berømte scoring imod Getafe. Han fik bolden fra Puyol på de blårødes banehalvdel. 60 meter løb argentineren med kuglen klistret til sine fødder. Men selvom han kom forbi alle oppasserne, gik bolden til sidst centimeter forbi målet.

Anden halvleg blev en anden historie. Opgaven var udført, og Guardiolas drenge begyndte at tage lettere på tingene. Kun Aguero blev taget ud i 57. minut. To minutter senere udskiftede Pep Eto’o med Henry. Franskmanden havde lyst til også at være en vigtig del af festen og lagde så hårdt ud, at han omgående fik et gult kort.

Men Henry fik også scoret aftenens sidste mål i samspil med Xavi og Bojan som lavede den sidste pasning. Hør det. Således sluttede det 6-1.

6 - Barcelona: Valdés; Puyol, Márquez, Piqué, Abidal, Sergio Busquets, Xavi (Keita, min.74), Gudjohnsen, Messi (Bojan, min.70), Iniesta og Eto'o (Henry, min.60).

1 - Atlético Madrid: Coupet; Perea, Heitinga, Ujfalusi, Antonio López; Luis García (Pernía, min.46), Assunçao, Raul García, Maxi Rodríguez (De las Cuevas, min.21), Agüero (Banega, min.58) og Sinama Pongolle.

Mål: 1-0: Márquez, min.3. 2-0, Eto'o (straffespark), min.5. 3-0: Messi, min.8. 3-1: Maxi Rodríguez, min.13. 4-1, Eto'o, min.18. 5-1, Gudjohnsen, min.28. 6-1, Henry, min.74.

Dommer: Iturralde González (Baskerlandet). Gule kort: Maxi Rodríguez (min.9), Antonio López (min.32), Heitinga (min.33), Ujfalusi (min.52), Márquez (min.55) og Henry (min.63).

Tilskuere: 75.232 på Camp Nou.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 05-10-2008 00:03