Selvmål i sidste sekund betød 1-1 imod Osasuna (1. november)

FC Barcelona fik uafgjort 1-1 på Reyno de Navarra i en kamp hvor de tre point slap bort i anden halvlegs overtid grundet et selvmål af Piqué i et opgør i niende runde af den spanske liga. Da Real Madrid besejrede Getafe 2-0 i samme runde, betyder det at cataloniernes forspring på førstepladsen nu er indskrænket til 1 point.

Det så i begyndelsen ud som om kampen skulle blive som Barcelonas seneste ligaopgør imod Zaragoza, for i første minut misbrugte Messi en stor chance som hjemmeholdets målmand Ricardo fik afværget til hjørnespark.

Men som minutterne gik blev Osasunas pres stærkere, og Barça følte sig tydeligvis ikke veltilpas på banen. Værterne havde nogle chancer. Blandt andet gik et forsøg fra Juanfran centimeter forbi Valdés’ mål.

I anden halvleg fortsatte det på samme måde. Barcelona havde svært ved at gøre spillet flydende, og Osasuna pressede samt forsøgte at udnytte nogle af deres få målchancer. Men i 72. minut førte en god kombination mellem mange af holdets spillere til at Keita, der denne aften spillede meget langt fremme på banen, sendte bolden i netmaskerne. Afrikaneren er således oppe på fem kasser, hvilket er samme antal som Cristiano Ronaldo og kun en fra Messi.

Efter målet kom cataloniernes bedste periode. Barça begyndte at flytte bolden hurtigere rundt, og man skabte klare chancer til at bringe sig yderligere foran. Særligt skal fremhæves en mand imod mand situation hvor Leo Messi blev den lille i tvekamp med Ricardo.

Da kampen så ud til at være afgjort, førte en forsvarsfejl til at Piqué i sidste billardstød fik bolden i egen kasse. Og med Otto Leisners gamle ord, så kendte jublen ingen grænser på Reyno de Navarra.

Det blev uheldigt 1-1. Nu skal skuffelsen ud af kroppen hurtigst muligt, så gutterne er klar på onsdag i Champions League imod Rubin Kazan.

Osasuna: Ricardo; Azpilicueta, Miguel Flaño, Josetxo, Monreal; Juanfran (Galán, m.82), Puñal (Rúper, m.77), Nekounam, Camuñas; Pandiani og Aranda (Masoud, m.70).

FC Barcelona: Valdés; Puyol, Piqué, Chygrynskiy (Márquez, m.61), Abidal; Xavi, Busquets, Keita; Messi, Ibrahimovic og Iniesta (Pedro, m.90).

Mål: 0-1, m.72: Keita. 1-1, m.93: Piqué, i eget net.

Dommer: Rubinos Pérez (Madrid). Gule kort: Aranda (m.18), hos Osasuna, og hos Barça til Chygrynskiy (m.50), Keita (m.55) og Ibrahimovic (m.63).

Spilledato: 31. oktober 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 01-11-2009 09:12