Tenniscifre imod Zaragoza (26. oktober)

Barça fik søndag aften vist at holdet stadig kan med en fornem 6-1 sejr over Zaragoza. Keita var med tre mål sammen med Ibrahimovic der lavede to kampens helt store profil på et Camp Nou der hyldede spillerne ved at lave bølge og synge Ésser de Barça és el millor que hi ha (at holde med Barça er det bedste der findes). Barça er med denne sejr fortsat på førstepladsen med et solidt tre points forspring til Real Madrid. 22 point af de 24 mulige i de første otte runder. Det virkede nærmest syrealistisk at tænke på hvordan de samme spillere på samme bane for få dage siden var i stand til at tabe til Rubin. For fra første minut var bolden under blårød kontrol, spillet var hurtigt og der skete meget foran Zaragozas mål. Messi var den første der satte målmand Carrizo på prøve. Omgående herefter var der fare på færde igen. Keita sendte en bold ind fra venstre side, Ibra lod den passere, Xavi afleverede til Leo og argentineren afsluttede.

Zaragoza kom bedre med ind i kampen. Først et strejftog fra Pennant via højre side, der ikke fik konsekvenser for Valdés. Derefter betød en fejl fra Piqué imod Abel Aguilar en chance der blev afsluttet af Arizmendi. Hans skud betød at vi for første gang så Valdés i aktion. Men det var det mest offensive Marcelinos mandskab bød på i hele kampen. For Barça kontrollerede bolden og spillede den rundt for øjnene af modstanderen. Man afventede muligheden for at bide fra sig, som da Chygrynskiy afleverede til Ibrahimovic der tæmmede og sendte et forsøg af sted imod Carrizo, så den argentinske keeper måtte finde storspillet frem. Sågar så man at Sergio Busquets turde trække frem for at trylle med Keita på kanten. Og så kom det som måtte komme. Det var et spørgsmål om tid. Efter et hjørnespark taget af Xavi, finder Messi Seydou Keitas hoved. Denne gang kunne Carrizo ikke standse bolden. Hør det.

Så viste Zlatan Ibrahimovic noget vi hidtil kun har set ham gøre hos Inter. Han prøvede at skyde et direkte frispark i mål imod Rubin Kazan, men uden held. Men denne gang sendte svenskeren bolden fra 30 meters afstand i mål, da Carrizos fingre ikke kunne holde den. Hør det.

Ibra nåede at sende bolden i mål endnu engang inden pausen, men forsøget blev korrekt underkendt for off side. Kort derefter fik Abel Aguilar gult kort for en unødvendig stempling imod Messi. Ibrahimovic fik en lang aflevering fra Xavi og sendte bolden ind i det lille felt. Her kom Keita til og scorede til 3-0. Hvilket bifald Barça spillerne ikke kunne gå ned i omklædningsrummet til: Hør det.

Tingene ændrede sig ikke i anden halvleg. Barça havde stadig bolden i besiddelse næsten hele tiden. Men Ibrahimovic ville have mere. Igen sendte han en bold til Messi der scorede. Men atter off side. I tiende minut blev rollerne byttet om. Keita spillede til Zlatan og svenskeren nettede til 4-0: Hør det.

Med sejren i hus kom de første udskiftninger. Márquez fik spilletid i stedet for Piqué og Bojan kom ind i stedet for Zlatan i 71.minut. Ti minutter senere gik Xavi ud for at overlade pladsen til Jeffrén. Víctor Valdés tog et godt forsøg fra Ewerthon, men han kunne ikke gøre noget ved det følgende skud fra Jorge López der gik ind til venstre for ham. En fattig trøst for Zaragoza, for to minutter senere var det Messias der udnyttede en fornem pasning fra Iniesta: Hør det. En argentiner scorer imod en argentiner. Ta’ den syd for La Plata floden!

Den tidligere Espanyol spiller Ewerthon fik en chance yderligere fordi Barça var begyndt på sejrsfesten. Men så var det Keita der ville fuldbyrde sit første hat trick i spansk fodbold på et fornemt hovedstød cirka fra straffesparkspletten. Mali spilleren er en af dem der aldrig er for ringe til at udføre det hårde arbejde med at følge med frem på en fodboldbane og håbe på at noget falder af. Under tiden lønner det sig: Hør det.

FC Barcelona: Víctor Valdés; Puyol, Piqué (Márquez, min. 71), Chygrynskiy; Sergio Busquets, Xavi (Jeffrén min. 82), Keita; Messi, Ibrahimovic (Bojan, min. 71) og Iniesta.

Real Zaragoza: Carrizo; Pulido, Pablo Amo, Pavón, Paredes; Gabi, Abel Aguilar, Pennant (Lafita 60’), Jorge López; Ander Herrera (Songo’o min. 77) og Arizmendi (Ewerthon, min. 67).

Dommer: José Luis Paradas Romero (Andalusien). Gule kort: Gabi og Abel Aguilar.

Mål: 1-0, min.24: Keita. 2-0, min.29: Ibrahimovic. 3-0, min.41: Keita. 4-0, min.56: Ibrahimovic. 4-1, min.77: Lafita. 5-1, min.80: Messi. 6-1, min.40: Keita.

Tilskuere: 75.653 på Camp Nou.

Spilledato: 25. oktober 2009.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 26-10-2009 06:54