Barça mindede os om hvem der er mesteren (17. oktober)

Med en 2-1 sejr nåede Barça samme pointtal som Valencia og Atlético (16), og således kan den dårlige smag komme ud af munden efter de to uafgjorte resultater i træk i de seneste opgør imod Rubin Kazan i Champions League og imod Mallorca i ligaen. Real Madrid vandt dog også denne lørdag og indtager førstepladsen med 17 point.

Unai Emery havde bekendtgjort, at han ikke ville spille seværdigt, og sådan blev første halvleg. Det var udeholdet som begyndte bedst i alle kæder overfor et Barça mandskab som for første gang denne sæson så at et andet hold havde bolden mest i besiddelse. Men det blev heldigvis ikke omsat til mål. Der var praktisk taget ikke chancer før i 21. minut. Man skulle næsten tro at det var blevet aftalt med 6eren der skandaløst først begyndte at sende fra 17. minut. (Hvorfor sender man dog ikke forskudt, hvis en anden kamp skal gøres færdig?) Villa modtog bolden i feltet og i stedet for at skyde forsøgte han at lave en aflevering til Puyol som aldrig nåede sit mål. Men det var chancen der fik Barça til at vågne op. Tre minutter efter havde Xavi et hårdt skud langt udefra der tvang César til at vise sin klasse, og i 36. minut havde Villa et forsøg tæt på stolpen.

Men da det så ud til at Barça var begyndt at have kontrol over tingene, scorede Valencia i 37. minut. Banega så at Mathieuvar umarkeret, og denne fandt den ligeledes umarkerede Pablo Hernández som sendte bolden i netmaskerne til 0-1. Gæsterne kunne sågar have været gået til pausen med 2-0, hvis ikke det havde været for Valdés der tog sig af Pablo der stod foran et frit mål. Messi kunne have reduceret i sidste øjeblik, men Valencia kunne gå ned i omklædningsrummet med et forspring.

Efter pausens Pep Talk ændrede tingene sig. Barça satte sig på bolden og begyndte at lede efter Valencias huller. Det varede kun to minutter før Xavi og Iniesta lavede en bande som den kommende far udnyttede (1-1). Hør det.

Nu begyndte Barça at bombardere Césars mål. Han var heldig med at Villa ikke var træfsikker foran kassen. Men Barça har våben til overmål og der kom flere chancer. Det var Puyol som lavede sejrsmålet på et kraftfuldt hovedstød efter aflevering fra Xavi i 64. minut. Hør det.

Messi, der ikke havde sin bedste aften, kunne have bidraget til festen kort derefter, men overfor fire modstandere blev hans skud af en sådan karat som César kunne lede på afveje.

Tyve minutter før afslutningen havde Villa sin bedste chance, da han modtog bolden fuldstændig alene og med nogle frie meter indtil Valencias mål, men målmanden klarede med fødderne. Måske derfor besluttede Pep at tage ham ud og sætte Pedro ind. En der ikke havde spillet landskampe. Kort forinden tog han også Xavi ud for at give Mascherano spilletid. Viceanføreren forlod Camp Nou til store klapsalver.

Tredje mål kom aldrig. Men Barça fik sparket tvivlen langt væk. Og nu venter FCK.

2. FC Barcelona: Víctor Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Maxwell; Busquets, Xavi (Mascherano, min.77), Keita (Abidal, min.87); Iniesta, Villa (Pedro, min.81) og Messi.

1. Valencia CF: César; Bruno, Navarro, Ricardo Costa, Jordi Alba; Albelda, Fernandes, Ever Banega (Mata, min.66), Mathieu (Vicente, min.84); Pablo og Soldado (Adúriz, min.62)

Mål: 0-1, min.38: Pablo Hernández. 1-1, min.46: Iniesta. 2-1, min.64: Puyol.

Dommer: Fernando Teixeira Vitienes. Gule kort: Soldado (min.40), Keita (min.55), Albelda (min.71), César (min.89), Valdés (92), Adúriz (min.92) og Navarro (min.92).

Tilskuere: 87.995 på Camp Nou.

Spilledato: 16. oktober 2010.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 17-10-2010 06:52