Masser af blaugrana mål i landskampene – og andre korte nyheder (12. oktober)

Hovedsageligt gik det Barça spillerne godt i lørdagens landskampe, basketsuccesen fortsatte, Luis Enriques drenge er i krise og Rivaldo blev klubpræsident. Her lidt mere info:

Argentina – Uruguay 2-1:

Lionel Messi scorede første mål i storebrors sejr over lillebror i opgøret om La Plata Floden seks minutter inde i kampen. Oplægget fra Riquelme lå perfekt til Messis hoved. Han fik 89 minutter på banen. Leo dedikerede som det ses på billedet ovenfor målet til sin far med kærlighedserklæringen ”Te amo papi”. Martin Cáceres var med for Uruguay og havde problemer overfor sin klubkammerat. I anden halvleg gjorde han det dog bedre, og fik 90 minutter. Argentinas andet mål blev i øvrigt scoret af Kun Agüero (12)..

Estland - Spanien 0-3:

Spanien vandt ude 3-0 over Estland uden at imponere. Carles Puyol fortsatte sine nye takter som målscorer og lavede det sidste på hovedstød efter at Fernando Torres havde sendt bolden på træværket også med hovedet. Barça anføreren fik 90 minutter på banen. Xavi Hernández viste igen at han er i storform og lavede blandt andet oplægget til Juanitos mål. Han fik 90 minutter. Andrés Iniesta spillede i venstresiden, indtil han blev taget ud i 78. minut. Se sammendrag.

Cameroun – Mauritius Øerne 5-0:

Samuel Eto'o spillede hele kampen og lavede de to første mål for Cameroun. Det første i 26. minut og det andet i starten af anden halvleg på straffespark.

Elfenbenskysten – Madagaskar 3-0

Touré Yayá fik 90 minutter, og han skulle have udvist en god indsats.

U21: Schweiz – Spanien 2-1:

Busquets fik en god debut for det spanske u21 landshold og scorede det eneste mål i nederlaget i Schweiz. Efter et gult kort blev han dog taget ud. Bojan fik 90 minutter, men havde ikke heldet med sig foran mål. Gerard Piqué var med fra start.

Mali – Chad 2-1:

Seydou Keita fik 90 minutter og bragte i 44. minut sit hold foran med 1-0.

Rumænien – Frankrig 2-2:

Henry begyndte som eneste angriber hos Frankrig. Da man var kommet bagud med 2-0, valgte Raymond Domenech at give anføreren støtte i front og satte Benzema ind. Det var en god idé, for Henry begyndte at spille bedre – på venstrekanten. Han havde tre store målchancer, men fik ikke scoret. Henry fik 90 minutter. Abidal startede også skidt men spillede sig op. Han fik ligeledes fuld spilletid.

Holland – Island 2-0:

Eidur Gudjohnsen bevægede sig over hele angrebslinien. Men han fandt ikke vej til netmaskerne. Et par ufarlige skud og megen aktivitet. Det blev til 90 minutter.

Basket: Regal Barcelona stadig ubesejret i ligaen:

I tredje runde af Liga ACB lykkedes det Regal Barcelona at besejre Pamesa Valencia hjemme i Palau Blaugrana med 74-58. Den tidligere NBA spiller Juan Carlos Navarro måtte udgå med en skade i venstre ben. Der var 5.225 tilskuere.

Barça Atlètic tabte 0-1 hjemme til Lleida:

Luis Enriques drenge har kun fået et point i de seneste fire kampe. Altså et point af de seneste 12 mulige. Endvidere blev det lørdag til andet nederlag i træk på hjemmebane. Således er holdet netop nu blot nr. 17 i sin gruppe i 2. division B. Grundet målforskel er man over stregen. Opgørets enlige mål blev scoret af Jon Moya i 14. minut. Der var 900 tilskuere. Barça stillede i følgende formation: Miño, Córcoles, Espasandín, Joni López (6) (Nolito, 61’), Víctor Sánchez, Xavi Torres, Víctor Vázquez, Longás, Goran Maric, Abraham og Rayo (Rueda, 71’).