Det Barça hold der de seneste ti år har ladet flest kasser gå ind (22. oktober)

 

At indkassere otte mål i de første otte runder må skabe bekymring, hvis man ønsker at vinde det spanske mesterskab i fodbold. Og sådan ser det ud for Barça. Den regerende Zamora vinder Víctor Valdés er netop nu langt fra snittet hos andre målmænd. Málagas målmand Willy Caballero er den målmand som her og nu har ladet sig passere færrest gange. Blot fem gange har han hentet bolden ud af nettet i indeværende sæson. Det er mindre end halvdelen af hvad Valdés har prøvet.

 

Heldigvis har Barça evnet at løse problemet ved at være det mest scorende hold i turneringen med 24 kasser. Således er det blevet til syv sejrer og et uafgjort resultat i otte kampe. Det er absolut godkendt for en mesterskabsbejler.

 

Barça har ikke altid været i stand til at hente ind på gyngerne hvad man havde tabt på karrusellen. For præcis ti år siden havde man med Van Gaal på bænken identiske tal hvad indkasserede mål angår. Forskellen er, at holdet dengang havde scoret otte mål færre (16) og at catalonierne indtog en alarmerende ottendeplads i tabellen. Det blev en sæson hvor Barça var helt nede i nærheden af nedrykningsstregen og blot med nød og næppe kom med i Europa takket en fornem slutspurt under Radomir Antic.

 

Tidligere skete det under Sir Bobby Robson i sæsonen 1996-97 med en talentfuld Ronaldo Nazario i hovedrollen. De blårøde havde på dette tidspunkt fået seks sejrer, to uafgjorte resultater og ingen nederlag. Barça løste problemet med de elleve mål portugisiske Vitor Baía havde indkasseret ved selv at score 29. Det blev til fem hjemme imod Zaragoza og Compostela og særligt husker man de otte imod Logroñés på Camp Nou. Således var Barça alene i spidsen efter otte runder. Men imod Capellos Real Madrid var små fejltrin som imod Hércules nok til, at Barça ikke vandt mesterskabet i en sæson hvor det blev til sejr i alt andet. Spansk Super Cup, Copa del Rey og Europa Cuppen for Pokalvindere. En ganske anderledes historie end næsten et halvt århundrede før, hvor Enrique Fernández’ hold i  1948-49 var på førstepladsen trods endnu flere indkasserede mål. Tolv kasser havde Juan Zambudio Velasco ladet gå ind. Men det blev alligevel til mesterskab på Les Corts. Her mere end tres år efter og på Camp Nou vil Tito Vilanova gentage bedriften.

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 22-10-2012 06:46

 

Nyhedsoversigt