Messi får intelligente støvler (9. oktober)

 

Leo Messi har revolutioneret fodboldverdenen med sine umulige slalomløb forbi et halvt hold og med hans kunstneriske mål.  Fra november får vi meget mere at vide om hvordan han gør.

 

Adidas har udviklet nogle nye såkaldte intelligente støvler som takket en chip i sålerne bliver i stand til at give os al mulig information der indsamles gennem kampene. Vi får at vide hvor mange meter argentineren løber, hans topfart og hans gennemsnitsfart. Endvidere får vi detaljer om hans bevægelser i 360º.

 

Messi har afprøvet de nye støvler og er tilfreds med resultatet. Det skete 6. september i en venskabskamp mellem Argentina og Nigeria. Man regner med at Leo får chippen sat i sine F50 Adizero støvler i forbindelse med Barças kampe fra november.

 

Messi bliver den første, men planen er at de øvrige spillere også får en lignende chip i støvlerne. Alves har også afprøvet fremtidens fodtøj.

 

Chippen kan fungere i op til syv timer uden opladning. Oplysningerne kan sendes direkte til enhver PC, Mac eller Tablet, og Messi har accepteret at lade alle få adgang til disse data efter hver kamp via hans hjemmeside.  Chippen vil ikke kunne ses, da den indsættes i et hul fra støvlens indvendige del.

 

"Dette redskab vil bevirke at mange eliteatleter forbedre deres præstationer”, udtaler Adidas’ direktør for Interaktiv Teknologi Simon Drabble. Han regner med at chippen vil blive videreudviklet og komme i mange nye versioner.

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 09-10-2011 08:19

 

Nyhedsoversigt