Barça sikrede sig førstepladsen i CL gruppen med 2-5 over Sporting (26. november)

Barça besejrede Sporting i Lissabon med 2-5 og sikrede sig derved førstepladsen i Champions League gruppen og således bedre seedning ved lodtrækningen til ottendedelsfinalerne.

Pep Guardiola lod Messi stå over imod Getafe i søndags, men argentineren var med fra start igen denne aften.

Blot 20 minutter havde Barça brug for, for at afgøre kampen. Første mulighed stod Xavi for, da han på frispark sendte bolden på overliggeren. Første gang bolden gik ind blev ved Henry (14') efter et fornemt dribleslalomshow på højrekanten fra Messi der dernæst afleverede smukt til franskmanden. Hør det.

Herefter var det Piqué (18') som scorede. Et indkast (vist nok fra Xavi) blev i det tæt besatte felt opsnappet af Gudjohnsen der sandsynligvis tilfældigt med ryggen fandt Piqué som scorede til 0-2. Hør det.

Sporting kunne ikke gøre andet end at se til, mens Guardiolas drenge kontrollerede begivenhederne og fandt plads uden besvær mellem forsvarsspillerne. Portugiserne evnede blot at forsøge sig på sporadiske kontraangreb. Men der kom ikke flere mål i første halvleg.

Fire minutter efter pausen gav Messi værterne dødsstødet. Alves tog et frispark hurtigt og udnyttede manglen på koncentration hos forsvarsspillerne (og tv producerne). Det førte til at Messi var helt fri i feltet, så han kunne overliste målmand Rui Patricio og bringe Barça foran 0-3. Leos femte mål i dette års Champions League, hvilket bringer ham op på en delt førsteplads på topscorerlisten. Hør det.

Barças forsvar havde dårligt haft noget at lave. På midtbanen svingede Xavi og Busquets taktstokken efter behag. Fremme skabte Messi, Bojan (der var kommet ind i stedet for Henry), Hleb og en hyperaktiv Gudjohnsen målchancer. På et tidspunkt fik Bojan lov til at løbe en halv bane med bolden, men hans afslutning kiksede.

Med sejren reelt sikret, valgte Guardiola at spare Messi til stor fortrydelse for TV2 Sports Jens Jørgen Brinch, men til glæde for os culés der håber at se ham trylle igen på lørdag imod Sevilla. I stedet kom Pedro ind. Barça slap grebet en smule, og på to vanvittige minutter scorede portugiserne to gange. Først var det Veloso der på frispark 20 meter fra kassen sendte bolden udenom muren og op i vinklen. Herefter førte en defensiv fejl fra Márquez der forlængede til Liedson som gjorde det til 2-3. Men glæden varede ikke længe, for 30 sekunder senere forsøgte Caneira at gå i Pedro. Han var så uheldig at bolden slap fra ham og gik i mål. Hør det.

Dårligt tre minutter senere (71') blev Bojan stoppet med ulovlige metoder i feltet af målmand Rui Patricio der korrekt blev straffet med rødt kort. Bojan scorede selv på straffesparket imod den indskiftede målmand Tiago.

Der manglede et kvarter, men ingen af de to hold gjorde noget væsen af sig, så det endte med 2-5.

2 - Sporting Lissabon: Rui Patricio; Caneira, Anderson Polga, Daniel Carriço, Grimi; Miguel Veloso, Joao Moutinho, Pereirinha, Romagnoli (Derlei, min. 45); Yannick Djaló (Tiago, min. 72) og Liedson (Helder Postiga, min. 79).

5 - Barcelona: Valdés; Alves, Márquez, Piqué, Cáceres; Sergio Busquets, Xavi (Keita, min. 74), Gudjohnsen; Messi (Pedro, min. 56), Henry (Bojan, min. 45) og Hleb.

Mål: 0-1. Min. 14: Henry. 0-2. Min. 17: Piqué. 0-3: Min.49: Messi. 1-3. Min. 64: Veloso. 2-3. Min. 65: Liedson. 2-4: Min.66: Caneira (selvmål). 2-5. Min. 73: Bojan (straffespark).

Dommer: Matteo Simone Trefoloni (Italien). Gule kort: Sergi Busquets (Min. 32), Marco Caneira (Min. 54) og Márquez (Min. 64); samt direkte rødt til Rui Patricio (Min. 72).

Tilskuere: Omkring 30.000 på José de Alvalade i Lissabon.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 26-11-2008 23:59