Største udesejr siden 1959 (20. november)

Sågar de ældste Barça tilhængere og dem med bedst hukommelse vil få vanskeligt ved at huske en så stor sejr. I mere end et halvt århundrede har man ikke set noget lignende. Det var 0-8 over UD Las Palmas d. 25. oktober 1959. Intet hold i Primera División har vundet så stort på udebane.

En af de store var atter denne lørdag aften Leo Messi. Argentineren scorede for ottende kamp i træk. Tre små mål til; og nu er han oppe på 101 siden sin ligadebut. Og han er bare 23 år. Der var sågar plads til at Piqué, der er et kort fra karantæne, kunne spares med henblik på opgøret imod Real Madrid. Også Busquets fik lov at hvile. Den unge Fontàs og Mascherano gjorde det fremragende i deres sted. Fontàs lavede sågar oplægget til Pedros scoring.

Regnen af mål begyndte efter et kvarter. Messi lavede en bande med David Villa og scorede imod Diego Alves med et venstrebensdrøn. (0-1, 16'). Hør det. To minutter senere kombinerede Messi med Xavi. Viceanføreren lavede en pasning til Iniesta som forsøgte at sende ham bolden tilbage. Corona halvklarede, men han var så uheldig at den faldt ned lige for Iniestas fødder. Og så kunne Don Andrés dedikere en scoring til sin gravide kæreste (0-2, 18'). Hør det.

Det tredje sørgede Almería selv for. Acasiete scorede i eget net, da han forsøgte at bremse en pasning fra Maxwell (0-3, 26'). Den halve time var ikke gået endnu. Men vi havde endnu meget til gode. 0-4 lugtede af Pedro. Men man skal også rose Fontàs. Hans pasning fra Barças egen banehalvdel mindede om Koeman tilbage i 90erne. Hurtigt slap Pedro væk fra off side fælden og var alene med målmand Alves. (0-4, 35'). Hør det. Minuttet derefter lavede Messi sin scoring nr. 100 i ligaen efter en fremragende pasning fra Pedro der var trukket med frem via højre side. Alves halvklarede, men returbolden var Leos. (0-5, 35'). Hør det.

Efter pausen fik vi tre kasser mere. Bojan kom ind i stedet for Pedro og lavede scoringen til 0-6 (62'). Pasningen var naturligvis fra Leo Messi. Hør det. Tenniscifre. Men det var ikke nok. Fem minutter efter blev der scoret til 0-7. Bojan fandt Villa der spillede Messi som sendte bolden i mål. Hør det. Villa scorede ikke, men hans bidrag var fremragende. I 72. minut blev det 0-8. Igen scorede Bojan efter oplæg af Messi. Hør det. Så blev Almería heller ikke ydmyget mere; bortset fra at Barça også spillede bolden rundt efter for godt befindende de sidste minutter. Dommeren fløjtede helt forståeligt af lige inden de 90 minutter blev nået.

Almería: Diego Alves; Michel, Carlos García, Santi Acasiete, Juanma Ortiz; M'Bami, Bernardello, Fabián Vargas; Corona, Piatti, og Goitom.

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Puyol, Fontás, Maxwell; Xavi (Thiago, m. 46), Mascherano, Iniesta (Keita, m. 46); Pedro (Bojan, m. 55), Messi og Villa.

Mål: 0-1, m. 16: Messi. 0-2, m. 18: Iniesta. 0-3, m. 26: Acasiete i eget net. 0-4, m. 35: Pedro. 0-5, m. 36: Messi. 0-6, m. 61: Bojan. 0-7, m. 66: Messi. 0-8, m. 77: Bojan.

Dommer: Muñiz Fernández (Asturien). Gule kort: Bernardello og Fabián Vargas hos hjemmeholdet og hos udeholdet til Thiago Alcántara.

Tilskuere: 13.000 på Estadio de los Juegos Mediterráneos.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 20-11-2010 23:02