Stimen blev brudt med 1-1 imod Getafe (23. november)

Stimen på de ni sejrer i ligaen blev brudt for FC Barcelona med 1-1 resultatet imod Getafe på Camp Nou søndag aften. Manu del Moral bragte madrilenerne foran i første halvleg, og i anden udlignede Keita til slutfacit.

Selvom man ventede så længe med beslutningen som muligt, endte det med at Messi blev på tribunen, i øvrigt sammen med Márquez og Iniesta. Holdet savnede ham.

Víctor Muñoz’ mandskab kæmpede for sagen fra start og hindrede at hjemmeholdet kom ind i deres vante rytme. I 19. minut mistede Piqué bolden. Dette udnyttede Getafe til et kontraangreb, hvor Manu del Moral skød langt udefra og fik bolden ind bag Valdés.

Barça kom efter scoringen bedre med og angreb konstant imod Getafe som forsvarede sig bravt. Men det fungerede ikke rigtig for de blårøde. Bojan tabte i stribevis af bolde, mens det var vanskeligt for Hleb at finde en tæt opdækket Eto’o. Camerouneren havde imod slutningen af første halvleg Barças bedste chance med et skud på træværket.

I anden halvleg begyndte det på samme måde. Men så satte Guardiola Henry og Pedro ind i stedet for Bojan og Hleb. Det opildnede publikum og Barça som satsede alt på at få udlignet.

Chancerne kom, og i 71. minut åbnede Xavi og fandt Alves der spillede videre til Keita som med hovedet scorede til 1-1.

Barça spillede mere med hjertet end med hjernen og kunne have afgjort kampen, men Getafes målmand Pato var et tæt plankeværk. Det skal også siges at Getafe ligeledes havde chancer i slutfasen til at afgøre opgøret.

Barça indtager efter det uafgjorte resultat dog stadig førstepladsen i La Liga med 29 point efter 12. runde. Real Madrid er nr. 2 med 26 point.

1- FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Sylvinho (Gudjohnsen, 72'); Xavi, Touré, Keita; Hleb (Pedro, 55'), Eto'o og Bojan (Henry (55').

1- Getafe: Abbondanzieri; Contra, Mario, Cata Díaz, Licht (Rafa, 67'); Granero (Cortés, 63'), Casquero (Celestini, 82'), Polanski, Gavilán; Albin og Manu del Moral.

Dommer: González Vázquez (Galicien). Gule kort: Alves (5'); Gavilán (21'); Granero (29'); Licht (40'); Eto'o (65'); Rafa (90'); Puyol (90').

Mål: 0-1, Manu del Moral (18') og 1-1, Keita (70').

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 23-11-2008 22:13