Barça fik et point med hjem fra Bilbao (22. november)

FC Barcelona fik blot uafgjort 1-1 med sig fra opgøret imod Athletic Bilbao på San Mamés. Det betød at catalonierne mistede førstepladsen til Real Madrid der, uden at vise overbevisende spil, besejrede Racing Santander, og dermed er forrest når det næste søndag bliver tid til El Clásico.

Barça dominerede i første halvleg, hvor særligt Messi kom til mange chancer. Han var anbragt forrest med Iniesta og Pedro på kanterne, i Ibrahimovic’ fraværd. Det lykkedes dog ikke argentineren at score. Sågar brændte han i en situation hvor han var alene med målmanden.

Frem til pausen spillede Barça bolden rundt og rundt, mens Athletic blot kunne kaste grus i maskineriet med spark og andre ulovlige midler. Baskerne var tydeligvis mest interesserede i at forhindre at modstanderen scorede.

Men det var faktisk Bilbao klubben der afsluttede halvlegen bedst. En af de mange forsvarsspillere, Yeste, sendte en bold til Javi Martínez. Selvom Valdés var sat ud af spil, gik hans hovedstød forbi mål.

De blårøde kom foran på mål af Alves i 54. minut, hvor brasilianeren, der var fulgt med frem, koldt udnyttede en pasning fra Xavi og overlistede Iraizoz med et hårdt og præcist skud der gik ind ved højre stolpe. Hør det.

Men baskerne mistede ikke modet og kom til mange chancer på kontraangreb. Således kan det dårligt kaldes ufortjent at Toquero udnyttede en sukkerbold fra Fernando Llorente til at skabe balance i regnskabet.

Udskiftningerne af Messi og Llorente viste klart og tydeligt at de to trænere mere tænkte på de europæiske opgaver i den kommende uge. Piqué og Xavi havde dog chancer der kunne have givet de blårøde sejren.

Athletic Bilbao: Iraizoz; Iraola, Ustaritz, Amorebieta, Koikili; Gurpegui, Orbaiz (Toquero, min.56), Javi Martínez, Yeste (Gabilondo, min.73); Susaeta og Llorente (De Marcos, min.77).

FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Piqué, Chygrynsky, Maxwell; Busquets, Xavi (Henry, min.84), Keita; Pedro, Messi (Bojan, min.76) og Iniesta.

Mål: 0-1, min.54: Dani Alves. 1-1, min.63: Toquero.

Dommer: Teixeira Vitienes. Gule kort: Javi Martínez og Keita.

Tilskuere: Omkring 40.000 på San Mamés.

Spilledato: 21. november 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 22-11-2009 08:50