Barça videre til ottendedelsfinalerne i Copa del Rey (12. november)

Real Madrid og Villarreal er ude af Copa del Rey. Men Barça er videre til 1/8 finalerne efter to gange 1-0 over Benidorm. Men prangende var det ikke imod det lille hold der leverede en ærefuld præstation, både hjemme og på Camp Nou. Vi måtte således frem til 42. minut af anden halvleg før første og eneste scoring kom, da Messi udnyttede et straffespark. Han blev således første spiller der denne sæson har scoret i ligaen, Champions League og Copa del Rey hos de blårøde.

Guardiola ønskede ikke overraskelser og stillede med mange af stamspillerne imod nr. 7 i gruppe 3 i Anden Division B.

I første halvleg var der ikke mange chancer hverken i den ene eller den anden ende. Uden Xavi og Iniesta var det særdeles vanskeligt for Barça at skabe.

Den farligste mulighed stod Benidorm for, da Castells havde et godt forsøg på frispark der ville være gået ind lige i vinklen, hvis ikke Pinto havde fået sendt bolden i anden retning.

Flavio misbrugte sit livs mulighed seks minutter inde i anden halvleg, hvor han helt fri foran mål med hovedet fik sendt bolden for højt op.

Dette fik Barça til at vågne brat op. Messi og Bojan påtog sig at gå forrest i angrebsspillet. Således fik catalonierne mange chancer, men bolden nægtede at gå ind. Det forøgede kun antallet af blårøde muligheder, at Xavi kom ind i stedet for Gudjohnsen og Eto’o for Hleb.

Benidorm begrænsede sig til at håbe på at få scoret det frelsende mål via et kontraangreb.

Men fem minutter før slutfløjtet gled Ruano i feltet og stødte til Bojan der faldt. Dommeren dømte straffespark, som Messi omsatte til 1-0 resultatet.

Ellers blev opgøret afsluttet med at hymnen to gange begyndte at blive afspillet inden begivenhederne på grønsværen var slut. Det blev dog hurtigt afbrudt, og efter slutfløjtet kunne det meget sparsomme publikum endelig nyde værket i sin fulde udstrækning.

1. FC Barcelona: Pinto; Alves, Cáceres, Puyol, Sylvinho; Gudjohnsen (Xavi, min.62), Busquets, Keita; Messi (Pedro, min.87), Bojan og Hleb (Eto'o, min.69).

0. Benidorm: Caballero; Baixauli, Dani Guillén, Morcillo, Bardal, Javi Moreno, Castell (Iker Urraca, min.66), Ruano, Luismi Loro (Moncho, min.81), Chupe (Gorka, min.70) og Flavio.

Mål: 1-0, 86: Messi. Straffespark.

Dommer: Carlos Clos Gómez (Aragonien). Gule kort: Javi Moreno (min.21)

Tilskuere: 23.422.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 12-11-2008 23:38