Atter tenniscifre imod Valladolid (9. november)

Budskabet i Carlsberg reklamen om hvor meget bedre det er for os mænd at se fodbold på et stadion er vist ikke trængt ind hos culés bosiddende i Barcelona. Utroligt at folk ikke hellere vil tage til Camp Nou frem for at se magi på tv. Barça fører La Liga og vi tilhængere kan glæde os over den ene målfest efter den anden. En målfest er jo ikke nogen overraskelse længere. Det overraskende imod Valladolid var mere, at Eto’o nettede fire gange på 43 minutter. Utroligt. Peps drenge står og falder ikke med en mand. Iniesta var ikke med, men så klarer Henry da bare venstrekanten sammen med Gudjohnsen der var ny i startformationen. Andrés er så god, at der skal to spillere til at erstatte ham. Messi er så god, at uden at score et eneste mål medvirkede han til en pragtfuld fodboldaften. Med sine assists var han medvirkende ved alle scoringer bortset fra den sidste. Han fik hatten af hos publikum. Altså de 58.276 der tog til Camp Nou. Ifølge El Periódico var blot 46.000 klubmedlemmer, mens andre tilskuere havde rejst 1.300 kilometer i bil for at se verdens ottende vidunder – Barça.

Man må virkelig føle medlidenhed med alle disse mennesker i Barcelona der ikke aner hvilken nydelse det er at se Messi på nært hold og Eto’o, Xavi, Puyol, Márquez, Valdés og sågar Gudjohnsen eller at se Henry score i tomt net. Otte sejrer. Otte uomtvistelige målfester. Glad og uforglemmelig fodbold. Kom så for pokker. Lav så bølge.

Men også en højre back (Alves) lavede fremragende oplæg. Eto’os første mål var halvvejs scoret af Dani. Han fandt camerouneren der trak forbi en forsvarsspiller og sendte bolden i mål.

2-0 målet kom efter at målmanden havde klaret et forsøg fra Henry. Eto’o fik fat på bolden og sendte den i kassen. Hat tricket blev fuldbyrdet lige inden pausen. Fra en meget spids vinkel klarede camerouneren at få kuglen over stregen. Men ikke nok med det. For inden spillerne forlod banen, havde Samuel scoret det fjerde. Messi mistede bolden i feltet. Men forsvaret evnede ikke at få den under kontrol, hvorved den landede ved Eto’os fødder. Han holdt sig ikke tilbage og scorede sit 13. mål i ti ligakampe. Så var det også nok for i aften.

Efter pausen gik det lidt langsommere. I 72. minut var det Gudjohnsen der trak forbi to forsvarsspillere, en ved hver side. Målmanden forsøgte at gå i ham. Det mislykkedes fuldstændigt. 5-0.

Kort derefter blev Eto’o taget ud. Det halvtomme, eller halvfulde om man vil, Camp Nou klappede camerouneren fra banen. Præsident Laporta klappede for.

Ind kom Hleb. Og netop hviderusseren spillede Henry fuldstændig fri. Og det takker Barças nr. 14 for med scoring. 6-0.

6 - Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Márquez (Cáceres, min. 68), Puyol; Touré, Gudjohnsen (Keita, min. 72), Xavi; Messi, Henry og Eto'o (Hleb, min. 75).

0 - Valladolid: Asenjo; Pedro López, Nano, García Calvo, Marcos; Medunjanin (Aguirre, min. 45), Álvaro Rubio; Pedro León (Cannobio, min. 45), Sesma (Escudero, min. 84), Vivar Dorado og Goitom.

Mål: 1-0, min. 12: Eto'o. 2-0, min. 31: Eto'o. 3-0, min. 43: Eto'o. 4-0, min. 44: Eto'o. 5-0, min. 71: Gudjohnsen. 6-0, min. 83: Henry.

Dommer: Teixeira Vitienes. Gule kort: Touré (min. 20) og Vivar Dorado (min. 75).

Tilskuere: 58.276 på Camp Nou.

Spilledato: 8. november 2008.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 09-11-2008 08:03