2-2 mod Arsenal og det hele afgøres 6. april (31. marts)

Guardiola havde udtalt, at kampen stod og faldt med at have bolden i besiddelse. Men han havde næppe forestillet sig, at hans mænd ville tage hans ord så bogstaveligt. Barças spillere udviste en sand teknisk opvisning. Således kom de til intet mindre end ti klare målchancer de første 20 minutter. Busquets var den første der satte Almunia på prøve med et fladt skud der var tæt på at blive til kampens første mål.

Mest ivrig var Messi som havde store chancer i 5. og 12. minut og Ibrahimovic der havde fire chancer. Men han var uheldig. Almunia tog alt. Ja, mine damer og herrer. Selv samme målmand der lod målene gå ind i Paris var sikkerheden selv denne aften i London. Havde det ikke været for den spanskfødte målmand, havde Arsenal været bagud med mange mål temmelig hurtigt.

Derefter kom Arsenal bedre med i kampen. De begyndte nærmest at blive klar over at de spillede på hjemmebane. En Cesc der sandsynligvis var hårdt medtaget af sin skade var nærmest usynlig, men i stedet tog Nasri over. Franskmanden var den eneste der var i stand til at skabe chancer og overraskede Valdés i 22. minut. Før pausen fik The Gunners problemer, således at russiske Arshavin måtte tages ud og erstattes af Eboué fra Elfenbenskysten. Kort derefter fik Cesc Fàbregas et gult kort som hindrer ham i at spille på Camp Nou.

Nicklas Bendtner ramte stolpen, men dommer Máximo Bussaca (der pudsigt nok også fløjtede finalen i Paris) havde dømt off side.

Anden halvleg begyndte fantastisk. Ved første spilsituation så Piqué at Ibrahimovic var i en god position og sendte ham en lang aflevering. Svenskeren sagde tak ved at score. Hør det.

Arsenal kastede ikke håndklædet i ringen, og englænderne var tæt på at udligne i 52. minut ved Bendtner der afsluttede fuldstændig alene med Valdés der fandt en pragtredning frem og viste, at han er en målmand der altid er klar når det virkelig gælder.

Barça dominerede stadig, men lidt mere behersket end i første halvleg. Frugten af det kom ved Ibrahimovic på oplæg fra en velspillende Xavi. Hør det.

Barça begik herefter den fejl at tro at arbejdet var gjort. Walcott, der var kommet ind i stedet for Sagna, gav et vink i 67. minut med et farligt forsøg, og netop et minut efter trak han det længste strå i tvekamp med Maxwell og reducerede til 1-2.

Piqué fik herefter et gult kort, som hindrer ham i at deltage i returopgøret. I 73. minut viste The Emirates at man ikke har glemt hvad Thierry Henry har gjort for Arsenal. Da han blev indskiftet i stedet for Ibrahimovic, fik franskmanden en fornem modtagelse.

I 83. minut fløjtede dommeren for et tvivlsomt straffespark som Puyol skulle have begået imod Cesc, og sandelig om vor anfører ikke fik direkte rødt. Skandaløst! Cesc tog sig af at sparke selv og udlignede til slutresultatet 2-2.

Det hele skal med andre ord afgøres 6. april på Camp Nou uden Puyol, Piqué og Cesc.

Arsenal: Manuel Almunia; Bacary Sagna (Theo Walcott, m.66), Gael Clichy, Thomas Vermaelen, Abou Diaby; Cesc Fábregas, Samir Nasri, William Gallas (Denilson, m.44), Alex Song; Andrei Arshavin (Emmanuel Eboue, m.28), Nicklas Bendtner.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Carles Puyol, Gerard Piqué, Maxwell; Sergio Busquets, Xavi Hernández, Seydou Keita; Pedro Rodríguez, Zlatan Ibrahimovic (Thierry Henry, m.76), Lionel Messi (Gabriel Milito, m.86).

Mål: 0-1, m.46. Ibrahimovic; 0-2, m.59. Ibrahimovic; 1-2, m.69. Walcott; 2-2, m.85. Fábregas, straffespark.

Dommer: Massimo Busacca (Schweiz). Direkte rødt: Puyol. Gule kort: Arshavin, Song, Fábregas, Eboue og Diaby, fra Arsenal, og til Piqué fra Barcelona.

Tilskuere: 59.572 på Emirates.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 31-03-2010 23:39