Barça i kvartfinalerne i Champions League efter 5-2 sejr over Lyon (11. marts)

Det var som en boksekamp. I de første ti minutter viste Barça og Olympique Lyon en intens kamp på midtbanen. Det foregik over meget få meter og uden at et af holdene vandt slaget.

Men fra 10. minut tilspillede de blårøde sig herredømmet. Maskinen begyndte at virke. Og som den virkede. C'est magnifique!, for nu at sige det på fransk. Først nogle vink om det videre forløb. Et frispark der blev taget af Xavi hvor bolden gik til hjørnespark efter at have berørt træværket (13'). Kombination mellem Iniesta og Eto’o der endte med skud fra sidstnævnte der gik ud (14'). En kombination mellem Iniesta, Henry og Xavi hvor Iniesta endte med at sende bolden ud (15').

Efter disse vink kom målfesten. Fire mål på tyve minutter. Fire mål på fire skud på mål. De to første var ved Henry. Det første efter en god pasning i dybden fra Rafa Márquez på egen banehalvdel lige bag midterlinien. Hør det. Ved det andet udnyttede franskmanden en god pasning fra Xavi til at sende bolden ind med et fladt og hårdt skud som gik ind meget tæt på målmanden. Hør det.

Camp Nou begyndte at vibrere. Men det bedste manglede endnu at komme. Det var Messis mål, hvor han diagonalt fra højre side lavede et af sine slalomløb blandt forsvarsspillerne. Eto’o havde en lille berøring med i spillet, ellers var det hele argentinerens værk. Hør det.

Så manglede Eto’o selv at få scoret. Og det skete. Han havde forsøgt sig ved adskillige lejligheder, men uden succes. Men umiddelbart inden pausen fik han en bold fra Henry som han opfangede ved straffesparkspletten og med et hårdt skud sendte ind til 4-0.

Utroligt. Fire mål på en halv time. Så det gjorde ikke så meget at Makoun reducerede på hovedstød efter et hjørnespark inden de blårøde forlod banen.

Anden halvleg blev ganske anderledes. Benzema missede i første minut, men Juninho var mere koldblodig i 3. minut og scorede til 4-2. Det er muligt at spilsituationen blev begyndt med et frispark Delgado begik imod Iniesta, men det bør ikke tjene som undskyldning.

Barça brugte slet ikke samme energi længere og følte sig overbevist om at Lyon ikke for alvor kunne få indhentet cataloniernes forspring. Franskmændene spillede fysisk meget hårdt. Men lidt efter lidt begyndte Barça at genfinde koncentrationen. Fra det øjeblik skabte Lyon ikke så megen fare. Selvom Barça ikke kom til de store chancer, havde man bolden under kontrol. Benzema gav os et lille chok med et højt skud (37'), som han fyrede af fra feltet.

I overtiden kom der en fortjent sidste kasse, da Keita scorede til 5-2 efter oplæg fra Xavi.

Barça vandt og er helt fortjent videre til kvartfinalerne i Champions League. Nu må vi blot vente på fredagens lodtrækning for at kende navnet på den kommende rival.

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Márquez, Sylvinho; Xavi, Touré, Iniesta (Hleb, 90+ 2'); Messi, Eto'o (Bojan, 85') og Henry (Keita, 74').

Olympique Lyon: Lloris; Clerc (Bodmer, 45'), Cris, Boumsong, Grosso; Juninho, Toulalan, Makoun; Delgado (Kallstrom, 61'), Benzema og Ederson (Kader Keita, 84').

Dommer: Tom Henning Ovrebo (Norge). Gule kort: Cris (12'); Juninho (34' og 90'); Henry (45'); Delgado (49'); Grosso (63'); Makoun (70'); Toulalan (75'). Rødt: Juninho grundet to gule (90')

Mål: 1-0, Henry (24'). 2-0, Henry (27'). 3-0, Messi (39'). 4-0,,Eto'o (43'). 4-1, Makoun (44'). 4-2, Juninho (48'). 5-2, Keita (90+4').

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 11-03-2009 23:37