Barça besejrede Athlétic med 2-0 og er seks point foran Real Madrid (8. marts)

Barça klarede generalprøven på Copa del Rey finalen 13. maj med succes. Således blev Athlétic Bilbao slået med 2-0 uden at man for alvor blev truet og med god fodbold. Da Real Madrid blot fik et point imod Atlético, er catalonierne således nu på 63 point i La Liga og Real Madrid som nærmeste forfølger har 57.

Barça gik ud med indstillingen om at få al krisesnak til at forstumme. Guardiola stillede med A-kæden i front. Men den første store chance kom alligevel til baskerne, da Yeste var tæt på ved et kontraangreb, men bolden gik ud. Det var bare et lille chok. Hurtigt svarede de blårøde igen og bragte sig foran 1-0. Der blev begået frispark imod Henry i venstre side. Xavi sparkede og fandt Sergi Busquets der fra straffesparksfeltet headede den videre i mål. Hør det. Det var målmandsønnens første ligakasse.

Barça fortsatte mens Athletics spil blev hårdere og hårdere i forsøget på at bremse catalonierne. Efter en halv time endte en albue imod en albue fra Gurpegui imod Iniesta med at sidstnævnte faldt i feltet. Der blev fløjtet, og Messi benyttede fra ellevemeterpletten muligheden til at bringe sit hold foran med 2-0. Hør det.

Caparrós’ mænd opgav ikke og svarede igen, men denne lørdag var der ingen slinger i valsen hos Barças forsvar. Eto’o var tæt på definitivt at afgøre kampen i 38. minut med et saksespark der mindede om Rivaldos imod Valencia, men den gik ikke ind. I det hele taget kneb det gevaldigt med skarpheden hos camerouneren denne aften.

Tre minutter senere var Messi tæt på, og imens scorede Diego Forlán på Bernabéu for Atlético i Madrid derbyet. Lad os også høre det. Med 2-0 og Real Madrid syv point efter, gik man til pausen.

Anden halvleg begyndte med en bold på stolpen afsendt af Iniesta og et straffespark der ikke blev fløjtet for imod Messi. Barça spillede efter forgodtbefindende hele anden halvleg, men bolden villeabsolut ikke ind over stregen. Men det ville den gerne for Huntelaar i Madrid, som scorede til 1-1.

Piqué, Henry, Messi og Eto’o havde fire store chancer i træk. Således slap Athlétic mirakuløst fra at indkassere yderligere scoringer. Utroligt. Samtidig forsøgte Athlétic at få et kontramål. Iraola og Yeste var tæt på, men Valdés var en sikker mand mellem stængerne. Så det endte med de 2-0 og tre gode point.

2 - FC Barcelona: Valdés; Puyol (Víctor Sánchez, m.90+1), Piqué, Márquez, Sylvinho; Busquets, Xavi, Iniesta (Gudjohnsen, m.82); Messi, Eto'o og Henry.

0 - Athlétic Bilbao: Iraizoz; Iraola, Gurpegi, Amorebieta, Koikili, Orbaiz (Muñoz, m.75), Javi Martínez (Toquero, m.46), Susaeta, Gabilondo, Yeste og Llorente (Garmendia, m.60).

Mål: 1-0, m.17: Busquets. 2-0, m.31: Messi, straffespark.

Dommer: Undiano Mallenco (Navarro). Gule kort: Javi Martínez (m.24), Orbaiz (m.47), Eto'o (m.51), Iniesta (m.59). Amorebieta (m.60), Busquets (m.70) og Toquero (m.86).

Tilskuere: 75.074 på Camp Nou.

Spilledato: 7. marts 2009.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 09-03-2009 05:14