Pinto og Messi bragte os til Copa del Rey finale i Valencia (5. marts)

Det blev en dejlig aften. Først ydmyger Barça Real Madrid i basketball hjemme i Palau Blaugrana i Euroleague med 90-79. Så kvalificerer Athletic Bilbao sig til finalen i Copa del Rey 25 år efter seneste deltagelse. Den anden finaledeltager blev Barça efter 1-1 på Mallorca. Men kønt var det ikke. Kvalifikationen kom hjem efter at man havde indkasseret et mål, blev reduceret til 10 mand og fik dømt et straffespark imod sig. Men det sidstnævnte klarede Pinto, og til sidst fik Messi gjort en ende på øboernes modstand ved at score.

Selvom det var semifinale, valgte Guardiola en pokalopstilling med mange af de vante bænkevarmere. Hverken Henry, Eto’o eller Messi var med, og selvom alle var taget med til kampen, var det kun af de nævnte Messi der var at finde i truppen.

Første halvleg blev en sjusket omgang. Barça pressede langt fremme uden tydelige ideer. Mallorca var kun farlige på et par dødbolde, mens Barça forsøgte at overraske Lux med spredte kontraangreb. Da alle ventede på pausefløjtet, sendte Castro et perfekt langskud fra en position udenfor feltet imod mål, som gik ind lige i vinklen. Touré Yaya kunne have udlignet til 1-1, men ved halvlegen førte værterne med 1-0.

Guardiolas drenge begyndte anden halvleg med intention om at score et mål og ikke at skulle lide til vejs ende. Men de kom sandelig til at lide! I 49. minut annullerede dommeren et mål scoret af Keita, og for Mallorca, grundet off side. Umiddelbart derefter hindrede Martín Cáceres Castro i at afslutte. Men der blev både dømt straffespark og udvisning imod uruguayeren. Heldigvis blev Pinto aftenens helt og klarede skuddet fra Martí.

Med mere end en halv time foran sig og med en mand mindre, trak de blårøde i arbejdstøjet for at forsvare resultatet. Udvisningen af Cáceres tvang Guardiola til at ændre lidt på formationen. Således gik Iniesta og Bojan ud, mens Márquez og Messi kom ind.

I 64. minut blev det ti imod ti, da Josemi som bageste mand brugte ulovlige metoder overfor Messi, da argentineren stod foran en stor målchance. Mallorca spilleren fik sit andet gule kort, og så ud til også at have pådraget sig en knæskade i forbindelse med scenen. Alves og Messi havde chancer i de efterfølgende minutter. Spillet blev konstant hårdere, Dommeren forsøgte at få ro på med kort. I 70. minut fik lidelserne ende. Messi var alene med Lux og sendte bolden ind over ham med det der i Spanien kaldes en vaselina. Hør det.

Således er Barça klar til Copa del Rey finale 13. maj i Valencia imod Athlétic Bilbao der slog Sevilla med 3-0 på San Mamés. Hvor man onder den tidligere storklub der ikke vil begynde at bruge ikke-baskere den succes. Så lad os også lige høre hvordan det lød, da baskerne sang til Sevilla præsident Del Nido at han skal spise sin...

1 - Mallorca: Lux; Josemi, Ramis, David Navarro, Corrales (Aduriz, min. 78); Castro (Scaloni, min. 74), Suárez (Cléber Santana, min. 61), Martí, Arango; Webó og Keita.

1 - FC Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Martín Cáceres; Touré Yayá, Keita, Busquets, Hleb (Xavi, min. 86); Iniesta (Márquez, min. 53) og Bojan (Messi, min. 58).

Mål: 1-0, min. 45: Castro. 1-1, min. 80: Messi.

Dommer: Rubinos Pérez (Madrid). Udvisninger: Martín Cáceres med direkte rødt i 50. minut og Josemi grundet to gule i 65. minut. Gule kort: Josemi, Touré Yayá, Pinto, Piqué, Ramis, Corrales og Keita.

Tilskuere: 14.000 på Ono Estadi.

Afviklet: 4. marts 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 05-03-2009 00:56