Barça fik gjort op med Mestalla problemet (3. marts)

Valencia og Barça spillede en meget intens kamp, hvor begge mandskaber gik efter sejren fra start. Guardiola var blevet klar og overraskede med en startformation med ændringer. Uden Maxwell og Pedro, fik Iniesta lov at agere angriber og Busquets blev sat ind i midterforsvaret. Xavi (som op til kampen blev erklæret spilleklar) svigtede ikke og Dani Alves var tilbage efter karantæne.

Der gik ikke længe, før de blårøde lod deres hensigter fremstå tydeligt. Messi havde to klare chancer for at bringe sit hold foran, men intet gik ind. Ved den første blev der sågar afsluttet imod mål tre gange. Også værterne havde deres chancer. Valencia kunne fx have været kommet foran ved Jordi Alba, men dommeren mente der var off side. Lidt efter lidt vandt Barça terræn. De blårøde havde besvær med at udfolde deres vanlige spil, men trods dette sad de alligevel på bolden.

Anden halvleg startede som første. Chancer til begge, men de største til Barça. Valencias chancer havde form nærmest som lynglimt foran Pinto, mens Barças kom efter længere opspil. Ingen af de to målmænd kunne slappe af. Scoringen kunne komme når som helst. I 59. minut havde Pablo et forsøg der ramte stolpen. Et minut derefter var Messi centimeter fra. Guardiola brød sig overhovedet ikke om det han så og satte Pedro ind i stedet for Mascherano, og spillerne blev rokeret tilbage til de vante positioner. I 76. minut kom gevinsten. En god pasning fra Adriano blev af Messi omsat til 0-1. Hør argentinerens 27. mål.

Således endte en dag med masser af smerter i lænden for Guardiola med hans første sejr som træner på Mestalla.

0 - Valencia: Guaita, Stankevicius, Dealbert, Ricardo Costa, Jordi Alba, Banega, Tino Costa (Isco, m.85), Pablo, Joaquín (Soldado, m.46), Mathieu (Jonas, m.82) og Mata.

1 – FC Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Busquets, Abidal, Mascherano (Pedro, m.62), Xavi, Iniesta (Keita, m.87), Adriano (Maxwell, m.83), Messi og Villa.

Mål: 0-1, m.72: Messi.

Dommer: Iturralde González (Baskerlandet). Gule kort: Hos Valencia til Jordi Alba, Soldado, Tino Costa samt Pablo og hos Barça til Messi og Busquets.

Tilskuere: 50.800 på Mestalla.

Spilledato: 2. marts 2011.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 03-03-2011 07:33