Derfor er Barça og Bilbao bedst (17. marts)

 

Da denne ligasæson skulle begynde, iværksatte nogle hold anført af Sevilla en kampagne imod Barças og Real Madrids overherredømme. Først og fremmest var formålet en større ligebalance i fordelingen af tv indtægterne og således mindske det som de to klubber der har mere end 80% af tv seerne tjener. Man slog på, at det skader interessen om det spanske mesterskab og foringer de sportslige muligheder for de øvrige klubber.

 

Man kan finde på mange argumenter for en mere ligelig fordeling af tv indtægterne. Men den spanske liga er stadig særdeles spændende på trods af den uundgåelige styrkeforskel som fordelingen af tv indtægterne giver, der betyder at Spanien har to af verdens absolut bedste fodboldklubber. Men det passer ikke, at dette formindsker niveauet hos de andre klubber. Bare se på seneste runde af Europa Cuppen. Athletic Bilbao sendte Manchester United ud og endvidere er Atlético samt Valencia videre. Den skæve fordeling af tv indtægter er en dårlig undskyldning for at folk skal glemme det faktum, at man her og nu i Bilbao gør alting godt, hvilket man ikke gør hos Sevilla. Baskerne har fortsat den satsning på spillere af egen avl som den tidligere træner Joaquín Caparrós påbegyndte og har ladet Peps lærermester Marcelo Bielsa fortsætte arbejdet. Hos Sevilla har præsident Del Nido, efter at myndighederne opdagede hans suspekte forretningsmetoder, ødelagt holdet siden han mistede Caparrós.

 

Men der var også en anden kampagne. De ledende massemedier i Madrid beskyldte Barça for at spille kedelig fodbold og ikke satse på det historiske spanske fodboldspil. I hovedstaden glemmer man hurtigt, at det er hvad Luis Aragonés og Del Bosque brugte som base til at skaffe landet guld ved EM og VM.

 

Barças stil har gavnet spansk fodbold, fordi den har genskabt respekten om de spilskabende og dem der kan lide at have bolden i besiddelse. Det er lige præcis hvad Mourinho forsøger at kopiere med Xabi Alonso og Özil der går hånd i hånd med hans beskidte fodboldspil med den traditionelle vertikale hurtighed. Men den som virkelig gør det godt er Bielsa hos Athletic, der holder fast ved kombinationsspillet. Vi kan virkelig drømme om den bedste Copa del Rey finale i mange år. Det man på baskernes vegne må være bange for er, at alt den succes til Bilbao gør at Bielsa og nogle af de bedste spillere smutter.

 

Sidst men ikke mindst er det dejligt at se, at Barça og Athletic holder fast ved mange nationale spillere, mens den store forkæmper for spanskheden Real Madrid har et hold domineret af udlændinge.

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 17-03-2012 08:03

 

Nyhedsoversigt