Så meget tjener de spanske dommere (6. marts)

 

La Liga klubberne betaler en meget høj pris for den service de modtager fra dommerne. I samfundet er de særdeles privilegerede, særligt når man tager de økonomiske restriktioner med i betragtning som alle andre arbejdere har måttet tåle de seneste år”, skriver SPORT der tydeligvis har et horn i siden på den spanske dommerstand efter flere kendelser der er gået Barça imod på det seneste.

 

Ifølge avisen får hver dommer 10.000 euro brutto fast om måneden. Der udbetales endvidere 3.438 euro for hver dømt kamp. De dømmer gennemsnitligt to om måneden. Yderligere udbetales der 53 euro i diæt om dagen og man har pligt til at overnatte i den by hvor man skal dømme et opgør. Der er en kilometertakst på 0,19 euro hvis man rejser i egen bil. Endvidere modtager hver dommer 12.000 euro om året i reklameindtægter. Linjevogterne får 1.440 euro, mens fjerdedommeren får 1.435. I Anden Division får dommerne 1.512 euro pr kamp, hvorimod linjevogterne får 682 euro. Endvidere får dommerne VIP behandling. De rejser næsten altid med fly og på business class.

 

Ifølge SPORT er det i Europa kun Premier League dommerne som hvad løn angår kan måle sig med kollegaerne i Spanien. I England tjener en dommer 24.000 euro om måneden. I alle andre ligaer er beløbene lavere end i Spanien. I Italien kommer dommerne tæt på. I Støvlelandet kan de nå op på 150.000 euro om året. Ellers er alle andre langt efter England og Spanien. I Italien betales der et fast beløb på 8.000 om måneden og 4.000 pr kamp. I Tyskland betales dommerne kun for de dømte kampe, mens man i Portugal får tusind euro pr kamp. De portugisiske dommere dømmer så fire kampe om måneden. I Frankrig er der en fast løn på 2.750 euro om måneden, mens beløbet pr kamp udgør 2.430 euro. I alt bliver dette til omkring 73.000 euro om året.

 

I disse tal er beløb tjent ved at dømme internationale kampe under UEFA og FIFA ikke medtaget.

 

I Spanien er det kun Velasco Carballo og Mateu Lahoz der lever af dommergerningen. De øvrige 18 dommere i Primera División har andet arbejde ved siden af. Dette gør således deres indtægter større endnu.

 

Det Spanske Fodboldforbund og Dommerforeningen er blevet enige om en lønforhøjelse på 25 procent, trods den krise det spanske samfund befinder sig i. Dette gør definitivt dommerne professionelle, helt som FIFA har anmodet om i nogen tid.

 

De spanske dommere vil så skulle opholde sig samme sted fem dage om ugen, hvor de skal analysere de dømte kampe fra seneste runde og forberede de næste. Der bliver således også bedre tid til at forbedre den fysiske form. Lad os håbe at niveauet så også stiger!

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 06-03-2012 20:32

 

Nyhedsoversigt