Der var kun et hold på Wembley, og det var blårødt (28. maj)

Find I bare alle de positivt ladede ord I kan frem. De rækker slet ikke til at beskrive dette. Barça gjorde denne aften klubhistorien endnu større ved at vinde sin fjerde Champions League titel. Et himmelsk Barça der spiller så englene synger og forvandler denne sport til den rene kunst. En gruppe spillere der holder sammen og vokser med opgaven. En sæson med masser af skader og andre uheld endte på denne vis. Hvem havde for to måneder siden troet at Abidal skulle blive den første til at løfte trofæet?

Starten af finalen forløb som for to år siden. Manchester United gik ud og pressede helt fremme på banen. I den fase var det virkelig Víctor Valdés der klarede paragrafferne med to fantastiske redninger. Den første i ottende minut, hvor han var stærkest i en duel med Rooney. Den anden kom blot to minutter senere, hvor han klarede en fejlaflevering fra Piqué.

Men så begyndte Barça at få det til at fungere bedre og spille bolden rundt og rundt. Man pressede godt i front og lod ikke modstanderen få lov at hvile. Så begyndte chancerne også at komme på samlebånd. I 15. minut sendte Pedro bolden på stolpen. Villa forsøgte sig ligeledes uden held. Første gang var i 19. minut, hvor asturianeren ramte træværket. I 21. minut standsede Van der Sar hans forsøg.

United var rystet, og Pedro udnyttede dette. Xavi lavede en af sine geniale pasninger i dybden. Han tæmmede, brugte sit fantastiske blik for spillede og fandt Tenerife drengen der overlistede Van der Saar (1-0, 27').

Glæden varede kort. Manchester United fandt straks sine våben frem. Det primære er direkte fodbold med lange afleveringer, deres dødelige kontraangreb og deres lethed for via blot tre pasninger at placere sig foran modstanderens mål. Dette var hvad der tillod Rooney at score til 1-1 i 34. minut. Han modtog bolden, lavede en bande med Giggs (der muligvis var off side) og overlistede Valdés med et skud der fik bolden til at tage sig ud som et affyret missil.

Efter pausen sad Barça på det meste. Alex Ferguson vidste ikke hvad han skulle gøre for at standse blødningen. Messi slap uden videre forbi markeringerne og gjorde med bolden ting som for alle andre dødelige er umulige. Iniesta, Xavi og Busquets støbte kugler, kugler og kugler. Mere en den Champions League finale var det en Barça festival. Det var heldigt for United, at man havde Van der Sar mellem stængerne. Den fyrreårige var den bedste på sit hold og hindrede et langt større nederlag. I 52. minut forpurrede han en dobbeltchance til Alves og Messi. Men bagefter kunne han i 53. minut ikke hindre at der blev scoret til 2-1. En perle af fodboldkongen Leo Messi. Argentineren scorede med et venstrebensdrøn, som gik centimeter forbi målmanden.

Guardiolas drenge fortsatte med at angribe. Messi (63' og 64'), Xavi (65') og Iniesta (66') forsøgte sig. I 70. minut blev det 3-1. Villa modtog bolden efter at Sergio Busquets havde afleveret bagud og scorede helt oppe i vinklen. De sidste tyve minutter var en gigantisk fest på banen og tribunen, hvor fx Puyol naturligvis fik lov til at komme ind. Og så var det slut og pokalen blev overrakt.

FC Barcelona 3: Valdés; Alves (Puyol, m.88), Piqué, Mascherano, Abidal, Sergio, Xavi, Iniesta; Pedro (Afellay, m.92), Messi og Villa (Keita, m.86).

Manchester United 1: Van der Sar; Fabio (Nani, m.69), Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick (Scholes, m.76), Giggs, Park; Rooney og Javier ''Chicharito'' Hernández.

Mål: 1-0, m.27: Pedro. 1-1, m. 34: Rooney. 2-1, m.54: Messi. 3-1, m.69: Villa.

Dommer: Víktor Kassai (Ungarn). Gule kort: Alves (m.60), Carrick (m.61), Valencia (m.79) og Valdés (m.86).

Tilskuere: 87.695 på Wembley.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 28-05-2011 23:44