Barça vandt Copa del Rey finalen 4-1 over Athletic (14. april)

Pep Guardiolas Barça har nu sin første titel. Den vandt man i aftes på fornemste vis. Copa del Rey er hjemme, og ligaen er ufattelig tæt på. Barça er tilmed den klub som har vundet den spanske pokalturnering flest gange, da man har hjemført den 25 gange. Det eneste der er tvivl om er, om Barça kan hamle op med Manchester United i Rom 27. maj.

Før kampstart vandt Athletic tilhængerne kampen på tribunerne. Der var i det hele taget stor fest på Mestalla samt forinden og efterfølgende på gaderne i Valencia, hvor cataloniere og baskere hyggede sig sammen. Under den spanske nationalhymne kunne de to fangrupper også samle sig om at pifte højlydt.

Som Real Madrid, så scorede Athletic først. Toquero nettede i 9. minut efter et hjørnespark hvor bolden blev sparket ind i feltet.

Men som på Bernabéu satte målet til modstanderen Barça yderligere op. Imod Real Madrid kom der seks. Imod Athletic fire, og Gorka fik som Casillas mulighed for at vise, at han var sit holds bedste.

Det første blev sat ind af Touré i 30. minut. Manden fra Elfenbenskysten slap fra fire forsvarsspillere og sendte bolden i mål langt udefra. Fra dette øjeblik var alt blårødt.

I 53. minut scorede Messi til 2-1. Bojan gjorde det fortjent til 3-1 i 57. minut, hvor han sendte bolden ind i det ultra lille mellemrum der var mellem målmanden og venstre stolpe. Xavi lukkede og slukkede på direkte frispark i 64. minut. Opgøret blev afsluttet med hyldestudskiftninger af målscorerne.

Der kunne være kommet flere. Men pyt. Athletic fortjente respekt. Det er ikke Real Madrid. Særligt var det smukt hvordan baskerne efter kampen hyldede Barças spillere og catalonierne Bilbao klubbens tapre krigere.

Puyol løftede pokalen. Og til sidst gjaldede Barça hymnen ud over Mestalla. Drømmen om Copa del Rey, La Liga og Champions League lever endnu.

1 - Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Koikili, Yeste, Javi Martínez, Orbaiz (Etxeberría, m.61), David López (Susaeta, m.56), Toquero (Ion Vélez, m.61) og Llorente.

4 - FC Barcelona: Pinto, Dani Alves, Piqué, Touré Yayá (Sylvinho, m.89), Puyol, Busquets, Xavi (Pedro, m.88), Keita, Messi, Bojan (Hleb, m.84) og Eto’o.

Mål: 1-0, m.9: Toquero. 1-1,m.30: Touré Yayá. 1-2,m.53: Messi. 1-3, m.57: Bojan. 1-4,m.64: Xavi.

Dommer: Luis Medina Cantalejo (Andalusien). Gule kort til Athletic Bilbao: David López (m.31) og Koikili (m.36). Gule kort til Barça: Touré Yayá (m.22), Messi (m.50) og Keita (m.50).

Tilskuere: 50.000 på Mestalla i Valencia.

Spilledato: 13. maj 2009

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 14-05-2009 08:35