Giovani laver hat trick og det historiske mål nr. 60.000 i La Liga i 3-5 sejren over Murcia (17. maj)

I Frank Rijkaards afskedskamp kom målfesten på udebane og et opgør der var afgjort ved pausen endelig. Og så tjente det ikke til andet end at sikre sig tredjepladsen og til at Giovani, der ofte er blevet behandlet dårligt af klubbens tilhængere, med tre mål fik vist sin klasse, og at han bør have plads på Pep Guardiolas hold. Eto’o og Henry fik også scoret imod et Murcia der kun viste tænder de første 15 minutter. Endelig havde Pinto også lidt held i sprøjten, inden han efter alt at dømme forlader Barça. Trods Murcias tre mål, blev hans redninger afgørende for kampens udfald.

Efter sit gode kvarter kom Murcia fortjent foran ved Ochoa (m. 15). Herefter overtog Barça styringen og Eto’o begyndte festen (m. 22) og dedikerede målet til Rijkaard. Herefter spillede Xavi Henry fri foran mål og alene med Alberto scorede franskmanden til 1-2 (m. 25). Herefter var det igen Eto’o som viste sig og forærede en sukkerbold til Giovani. 1-3 (m. 32).

Camerouneren ville tydeligvis så gerne score mere. Det lykkedes ikke men næsten. Sågar tre gange. En gang var der off side.

I anden halvleg kom scoringen til 1-4 som skulle gå over i historien (51 m). Det var resultatet af et smukt samarbejde mellem Messi og Giovani, aftenens bedste scoring og mål nr. 60.000 i La Liga op gennem historien. Men mexicaneren skulle også komme til at score sit tredje i kampen som jo må have været nr. 60.001 i Primera División (m. 65).

Opildnet af et hjemmepublikum der var på nakken af Oleguer og Bojan, sandsynligvis grundet førstnævntes politiske holdninger og sidstnævntes EM afbud, lykkedes det Murcia at få pyntet lidt på resultatet. Puyol begik straffespark imod Mejía i en kamp om en høj bold. Iván Alonso (m. 80) udnyttede muligheden. Abel scorede til det afsluttende 3-5 (84'). Barça endte opgøret med otte spillere af egen avl på banen.

3. Real Murcia: Alberto; De Coz, Pignol, Ochoa, Marañón (Rosinei, m. 54), Paco Peña; Álvaro Mejía, De Lucas (Abel, m. 76), Aquino; Íñigo (Richi, m. 54) og Iván Alonso.

5. FC Barcelona: Pinto; Oleguer, Thuram (Fali, m. 70), Puyol, Abidal; Xavi, Giovani, Gudjohnsen (Rueda, m. 74); Henry (Bojan, m. 76), Messi og Eto’o.

Mål: 1-0. M. 15: Ochoa. 1-1. M. 22: Eto’o. 1-2. M. 25: Henry. 1-3. M. 32: Giovani. 1-4. M. 51: Giovani. 1-5. M. 65: Giovani. 2-5. M. 80: Iván Alonso, på straffespark. 3-5. M. 84: Abel.

Dommer: Rafael Ramírez Domínguez, Andalusien. Gule kort: Marañón og De Lucas hos Murcia og hos Barça til Fali.

Tilskuere: 18.535 på Nueva Condomina i Murcia.

Kampreferatet bygger på noter taget under transmissionen i Radio Barça, oplysninger fra elentorno.com og et tv sammendrag.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 18-05-2008 07:59