Barça slog Hibernian 6-0 (24. juli)

OK, modstanderen var et beskedent skotsk hold. Men Barça viste godt og hurtigt spil. De blårøde havde bolden i besiddelse det meste af tiden. Og når man mistede den, var man hurtig til at generobre den. På begge banehalvdele. Man var effektiv og scorede mål. Seks i alt. Og når der ikke blev scoret, havde man indtryk af at holdet bare tog sig en slapper og øvede sig på, hvordan man sparer på kræfterne med et komfortabelt forspring imod en ufarlig modstander.

To af nyerhvervelserne, Alves og Piqué, var med fra start, og gradvist i anden halvleg kom resten ind: Cáceres, som venstre back, samt Hleb og Keita. De udviste klasse. Men det gjorde de unge talenter Guardiola har taget med op fra sit Barça B også. Sergi Busquets, Pedro, Abraham, Víctor Vázquez og Jeffren viste at man kan regne med dem.

Gudjohnsen scorede første mål efter fem minutter på et hårdt skud. Islændingen lavede også kassen til 0-3, hvor han udnyttede en smuk kombination mellem Messi og Alves. Glædeligt var det også at se at sammenspillet mellem argentineren og brasilianeren fungerede i højre side. Messi spillede med nr. 10 og udviste ikke tegn på at være mærket af polemikken om hans OL deltagelse. Han viste den ene gang efter den anden sine vanlige slalomløb. Scoringen til 0-2 stod han bag i 15. minut med et hårdt skud som gik i mål efter at have rørt stolpen. I 26. minut scorede Pedro til 4-0. Sidste sæson blev han kaldt Pedrito (Lille Pedro). Nu fortjener han at vi kalder ham Pedro.

Efter pausen fortsatte målfesten. I 48. minut scorede Bojan til 0-5 på oplæg fra Jeffren, mens målmanden var på vej ud af sit bur. I 68. minut scorede Touré til slutfacit 0-6.

Henry scorede ikke, og Eto’o kom ind de sidste 25 minutter. Men en detalje skiller sig ud. Franskmanden havde rygnummer 9. Et tilfælde?

Hibernian: McNeil (Grof, min.83); Van Zanten, Jones, Hogg (Canning, min.73), Hanlon; Murray (Chrisholm, min.46), Stevenson (Thicot, min.46), Shiels (Rankin, min.73), Nish; Fletcher (Morais, min.65) og O'Brien (Cropley, min.83).

FC Barcelona: Valdés (Pinto, min.46); Córcoles, Márquez (Martín Cáceres, min.46), Piqué, Alves (Abraham, min.46); Víctor Vázquez (Crosas, min.31) (Hleb, min.66), Gudjohnsen (Keita, min.66), Sergi Busquets (Touré Yaya, min.46); Messi (Jeffren, min.46), Henry (Bojan, min.46) og Pedro (Eto'o, min.66).

Mål: 0-1, min.5: Gudjohnsen. 0-2, min.15: Messi. 0-3, min.17: Gudjohnsen. 0-4, min.27: Pedro. 0-5, min.48: Bojan. 0-6, min.69: Touré Yaya.

Dommer: Craig Thomson, Skotland. Ingen kort.

Tilskuere: 23.390.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 24-07-2008 23:22