Barça videre til Copa del Rey semifinalerne efter stor aften af Bojan (30. januar)

Barça er i semifinalerne i Copa del Rey hvor man møder Mallorca. Det står fast efter at catalonierne torsdag aften slog Espanyol i anden kvartfinale med 3-2 og at der i første opgør ikke blev scoret. TV-3 viste ikke kampen, da den regionale tv station ikke nåede til enighed med Barça.

Overraskende viste Espanyol træner Mauricio Pochetino at pokalen ikke har hans største interesse og stillede med et hold med mange reserver. Guardiola havde ikke hele A-kæden med, men valgte at medtage stamspillere som Alves, Messi, Xavi og Puyol fra start.

Espanyol havde godt greb om Barça i de første minutter. Men lidt efter lidt fik Peps drenge spillet sig ind i kampen og satte målmand Cristian Álvarez på prøve. I 18. minut annullerede dommeren et mål af Gudjohnsen grundet off side.

Udeholdet svarede igen med en stor chance som Jonathan Soriano ikke evnede at udnytte. Det fik Barça til at vågne op og chancerne opstod på samlebånd. Bojan opnåede i 34. minut at score aftenens første kasse. Sylvinho forsøgte sig, Cristian halvklarede og Bojan samlede den ejerløse bold op og sendte den ind. Hør det.

Foran på måltavlen gik alt lettere for Barça som kunne have scoret igen inden pausen hvis Xavi, Guddy og Messi havde haft bedre held i sprøjten. Men med 1-0 gik man til pausen.

Det varede til gengæld kun tre minutter af anden halvleg før Bojan nettede til 2-0 efter et fantastisk oplæg fra Xavi. Bojan løb ud til publikum og hævede to fingre. Hør det.

Men da Piqué hurtigt derefter bragte Barça foran med 3-0 på hovedstød efter et perfekt oplæg fra Alves i venstresiden, så kampen ud til at være fuldstændigt afgjort. Hør det. Selvom Barça var komfortabelt foran, satte Guardiola Eto’o og Iniesta til at varme op.

Og der blev også brug for dem. For så kom Espanyol med i slaget. En bold fra Puyol sprang i mål hvor Pinto ikke fik fat i den. Herefter lavede Callejón en flot scoring på langskud. Der kom for alvor nerver på blandt publikum, da Espanyol var tæt på endnu engang, men ved dette forsøg stod Pinto hvor han skulle.

Et kvarter før tid satte Guardiola således Iniesta og Eto’o ind i forsøg på at få lavet det fjerde mål og få lukket kampen. Iniesta havde to store chancer i træk. Men Espanyol fortsatte ihærdigt og havde ligeledes sine forsøg. Der blev dog ikke lavet flere mål, og Barça kom videre til semifinalerne. Første kamp spilles allerede den kommende uge.

3 - FC Barcelona: Pinto; Alves, Puyol (Cáceres, m.60), Piqué, Sylvinho; Busquets, Xavi, Gudjohnsen; Messi, Bojan (Eto'o, m.74) og Hleb (Iniesta, m.71).

2 - RCD Espanyol: Cristian; Finnan (Jarque, m.50), Lacruz, Torrejón, Chica; Sergio Sánchez (Dídac, m.89), Ángel, Lola, Rufete (Callejón, m.66), Coro og Jonathan Soriano.

Mål: 1-0, m.35: Bojan. 2-0, m.48: Bojan. 3-0, m.56: Piqué. 3-1, m.58: Coro. 3-2, m.69: Callejón.

Dommer: Megía Dávila (Madrid). Gule kort: Busquets (m.32), Chica (m.38). Jarque blev udvist grundet to gule kort i m.90+1).

Tilskuere: 78.443 på Camp Nou.

Afviklet: 29. januar 2009.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 30-01-2009 08:34