Fortsat:

 

4: Problemet med at motivere sig imod små hold

 

Der findes ikke nogen storkamp som Barça ikke kan klare. Udfordringerne imod de store klubber får det bedste frem i de blårøde. Særligt bevidnes dette af de to finaler imod Manchester United i Champions League og den imod Santos ved VM for klubhold eller de mange sejrer over Real Madrid i de seneste år. Endvidere er det også blevet til triumfer imod fx Valencia, Atlético og Sevilla eller i Europa imod Bayern München, Arsenal og Lyon. Succeserne synes at være hentet forholdsvis let. 13 vundne titler i de 16 turneringer og blot en tabt finale har betydet at holdet slår den ene rekord efter den anden. Men det går ikke for godt, når det handler om de små udfordringer der kommer i løbet af en ligasæson. Nederlaget imod Getafe kom efter at have vundet over Milan, hvorved man forsvarede førstepladsen i Champions League. Og lørdagens uafgjorte resultat kom efter at man slog Real Madrid.

 

5: Et forfærdeligt januar afløses af et hårdt februar

 

I lørdags fik Real Madrid indhentet Lafitas scoring og besejrede Zaragoza. Således gav Mourinho truppen ferie til på tirsdag. Det er fordelen ved at være slået ud af Copa del Rey. Barça får lige netop en fridag. Guardiola tillod sine spillere at holde søndagen fri, fordi man på onsdag spiller første semifinalekamp på Mestalla i pokalturneringen. Umiddelbart inden juleferien blev Barça verdensmestre i Japan. De blårøde fik ikke lov at hvile i januar. Der var lokalderby på Cornellà og to clásicos imod Real Madrid. I februar bliver kalenderen endnu hårdere. Tre titler er på spil: Copa del Rey, Champions League og der bliver to vanskelige udekampe i ligaen (Osasuna og Atlético).

 

6: Truppen hårdt ramt af skader. Særligt i angrebet

 

For Guardiola er det ikke en undskyldning eller et alibi. Men det er en realitet. Skaderne er haglet ned over truppen. Særligt i angrebet. Man mangler virkemidler i sådan en grad, at man i lørdags måtte bruge to backs (Alves og Adriano) som wings, mens de unge fra filialen (Cuenca (som allerede er fast førsteholdsspiller) og Tello var de eneste alternativer.

 

I september mistede man Afellay, som var god at sætte ind når der måtte rokeres. I december var det Villas skinneben. Man har ikke haft Pedro med konstant som i andre sæsoner. I lørdags fandt man kort tid inden afrejse ud af, at han havde endnu et problem med en muskelskade. Endvidere er Iniesta lige så meget skadet som spilleklar. Han har haft tre skader i bøjemusklen på seks måneder, mens Alexis har haft tre forskelligartede skader.

 

7: Et uafgjort resultat og to nederlag mens Real Madrid er inde i en stime

 

Det uafgjorte resultat (i Santander) og de to nederlag (imod Levante og hjemme imod Barça) er de eneste pointtab Real Madrid har haft i ligaen. 45 ud af 48 point. Det er blevet til 15 sejrer i de seneste 16 kampe. Ikke bare har man en mindre tætpakket kalender den kommende tid. Mourinho har heller ikke så mange skader. Di María og Khedira gik glip af pokalkampene imod Barça, men de vil forstærke holdet i de vigtige kommende kampe.

 

Men de seneste år har vist os, at når krisen virker størst, ved Pep altid hvordan det skal løses. Hvorfor skulle han ikke også kunne det denne gang?

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 30-01-2012 07:33

 

Nyhedsoversigt