Pep vender atter blikket imod de unge (14. januar)

 

Knæskaderne vælter ind over Barças trup. Den seneste var Andreu Fontàs, forinden David Villa og endelig har Ibrahim Afellay været ude siden 22. september grundet en korsbåndsskade i det venstre knæ.

 

Det kan man betragte som noget ganske normalt, når man tænker på hvilke udfordringer denne trup har haft siden forsæsonen der begyndte med den krævende spanske Super Cup imod Real Madrid midt i august. Endvidere sagde Keita farvel for at spille African Nations Cup og Maxwell skiftede til Paris Saint Germain inden skadeshelvedet blev rigtig alvorligt. Man kommer unægtelig til at tænke på da Barça under Frank Rijkaard i 2004-05 sæsonen vandt sit første mesterskab. I perioden 11. september til 20. november fik fem i truppen knæskader (Motta, Edmílson, og Larson).

 

Fem skader har Barça (og seks hvis Alves ikke bliver klar) her op til søndagens kamp imod Betis. Pedro er den femte. Han vendte hjem fra Pamplona med en muskelskade grundet en forstrækning i bøjemusklen på det venstre lår. Den bøjemuskel der har bevirket ti skader hos Barça. Man regner med ti dages pause. Således går han glip af søndagens kamp, den imod Málaga i ligaen og besøget på Bernabéu i Copa del Rey. Real Madrid må ved den lejlighed undvære Arbeloa, Khedira og muligvis Di María.

 

Men José Mourinho har mere margen til manøvre. Hvis Alves bliver klar, har Pep Guardiola blot 17 spillere. ”Vi bliver få men med den rette indstilling”, udtalte træneren der forsøgte at tage problemerne der blev forværret i Pamplona med godt humør. Ud over Pedro kom Andreu Fontàs også galt af sted i Pamplona. Han ventes ude resten af denne sæson med en skade i højre knæ.

 

Men Pep tror som bekendt på talenterne hjemmefra. Således kan Sandro Rosell glæde sig over ikke at behøve investere på vintermarkedet. De unge fra Barça B får chancen.

 

”Træneren er den som ved mest om os og han er den der kender dem bedst. Hvis han beslutter ikke at gå på markedet, er det fordi han har stor tillid til dem”, udtaler Mascherano. ”I den tid jeg har været her har jeg set, at dem fra filialen altid har gjort det rigtig flot og de har altid været helt på niveau”.

 

Guardiolas løsning så man i går. Cuenca er nu førsteholdsspiller og Montoya samt Sergi Roberto bliver det særdeles ofte. Jonathan dos Santos slutter sig til gruppen. Ingen af dem blev udtaget til andetholdets kamp i Las Palmas.

 

Cheftræneren har planer om udskiftninger i alle kæder. Bartra, Muniesa, Montoya (forsvaret), Dos Santos, Roberto (midtbanen), Rafinha, Tello og Deulofeu (angrebet) har fået spilletid på Camp Nou.

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 14-01-2012 06:23

 

Nyhedsoversigt