Barça fik et godt uafgjort 1-1 resultat med hjem fra Lyon (25. februar)

Barça fik et særdeles værdifuldt uafgjort 1-1 resultat ude imod Olympique Lyon i første Champions League ottendedelsfinale. Et godt resultat sammenholdt med hvordan kampen udviklede sig for de blårøde. Junhinho bragte sit hold foran i 7. minut og Henry scorede det vigtige udligningsmål i anden halvleg.

Kampen startede med fem minutter hvor Barça havde bolden i besiddelse det meste af tiden. Men franskmændene scorede på deres første farlige chance. Et frispark ved kanten af feltet blev sparket af Juninho, og bolden overrumplede fuldkomment Valdés. Herefter kom en masse chancer til hjemmeholdet, som Barça fik afværget med en heldig hånd.

Barça var fuldstændig bragt ud af fatning. Men i 14. minut havde Eto’o muligheden for at udligne, men højre stolpe frelste franskmændene. Lyon var helt ustyrlige og blev ved med at presse en nervøs Valdés som måtte trække luft hver gang hans egne fik erobret bolden.

Uden at finde plads i det tætpakkede Lyon forsvar og med Benzema der dansede rundt om målet, kom det befriende pausefløjt endelig.

Lyon spillede meget afventende i anden halvleg. Foran på måltavlen og mens catalonierne havde særdeles vanskeligt ved at skabe fare, trak man sig tilbage. I 56. minut havde Alves chancen for at udligne på et frispark som efter at have ramt barrieren mirakuløst blev afviet til hjørnespark af Lloris. Ti minutter senere var Piqué tæt på hovedstød og et minut senere kom udligningen. Xavi tog et hjørnespark, Márquez lagde bolden til rette for Henry der med hovedet kunne sende den ind. 1-1. Hør det.

Scoringen gav Barça luft og selvtillid. Således gik catalonierne efter sejren. Rytmen og spændingen i kampen steg i takt med at minutterne gik. Chancerne stod de blårøde for.

I slutminutterne forsøgte franskmændene at skaffe sig et bedre udgangspunkt inden returopgøret på Camp Nou. Men kun Benzema havde lidt krudt i støvlerne, og det catalanske forsvar sørgede for at gøre det vådt.

Således afgøres den videre kvalifikation på Camp Nou den kommende onsdag.

1 - Olympique Lyon: Lloris; Mensah, Cris, Boumsong, Grosso; Juninho (Kalstrom, min. 78), Toulalan, Makoun; Ederson (Delgado, min. 64), Keita (Pjanic, min. 87); og Benzema.

1 - FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Márquez, Puyol; Xavi, Touré, Busquets (Keita, min. 76); Messi, Eto'o og Henry.

Mål: 1-0, min.6: Juninho. 1-1, min.67: Henry.

Dommer: Wolfgang Stark (Tyskland). Gule kort: Toulalan (min.23), Grosso (min. 33), Alves (min. 33), Puyol (min. 60), Busquets (min. 62).

Tilskuere: 39.258.

Afviklet: 24. februar 2009.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 25-02-2009 06:38