Messi og Henry erobrede Celtic Park (20. februar)

Det var ikke skud på mål Barça manglede imod Celtic. Man fyrede flittigt af helt fra kampstart. Skotterne var derimod blot på besøg to gange i modstandernes straffesparksfelt. Det fik de to mål ud af. Det første kom i 16. minut, selvom Barça op til dette havde spillet fremragende. Men Vennegoor fik med hovedet bolden over stregen. Barça svarede omgående igen. Dårligt nok to minutter senere sørgede en kombination mellem Deco og Messi kulmineret af argentineren for at det blev til uafgjort 1-1.

Ronaldinho virkede som født på ny, men han blev alligevel overgået af Henry og Messi som fuldstændigt besad banen på Celtic Park i den efterfølgende periode. Alligevel scorede skotterne igen. Atter var det på hovedstød men denne gang ved Robson.

Efter pausen lykkedes det Barça at holde Celtic helt nede omkring eget mål. Scoringerne måtte komme. Det skete da også. I 51. minut sendte Ronaldinho en pasning til Henry som franskmanden med indersiden af sin fod udnyttede til at sende ind til venstre for Boruc. Pragtmål.

Barça fortsatte med at fabrikere chancer på samlebånd. Et kvarter før afslutningen kom Eto’o ind i stedet for Ronaldinho. Kort forinden blev Xavi indskiftet i stedet for Deco. Barça fortsatte med at skabe chancer. I 80. minut kom scoringen til 2-3. Messi samlede i feltet en bold op der var prellet af på en skotsk forsvarsspiller og sendte den i mål.

Barça var ikke tilfreds og fortsatte med at angribe. Henry fik også bolden ind igen, men scoringen blev underkendt for off side, umiddelbart inden han gik ud til fordel for Gudjohnsen.

I overtiden forsøgte Samaras at fremprovokere et straffespark. Men til dels var der dårligt kontakt mellem ham og Puyol og desuden var det akkurat udenfor feltet. Dommeren gennemskuede blufnumret og straffede det med et gult kort.

Det endte 2-3. Barça har gode muligheder for at komme videre til kvartfinalerne, og forhåbentligt har drengene fået lidt selvtillid.

2 - Celtic: Boruc; Caddis (Wilson, m.61), Caldwell, McManus, Naylor, Nakamura, Hartley (Donati, m.65), Robson, McGeady, Vennegoor of Hesselink (Samaras, m.55) og McDonald.

3 - FC Barcelona: Valdés; Puyol, Milito, Márquez, Abidal, Touré Yayá, Iniesta, Deco (Xavi, m.66), Messi, Henry (Gudjohnsen, m.88) og Ronaldinho (Eto'o, m.73).

Mål: 1-0, m.16: Venegoor of Hesselink. 1-1. m.18: Messi. 2-1, m.38: Robson. 2-2, m.52: Henry. 2-3, m.79: Messi.

Dommer: Peter Frojdfeldt (Sverige). Gule kort: Robson (m.20), Deco (m.30), Hartley (m.60) y a Samaras (m.90+4).

Tilskuere: 60.000 på Celtic Park I Glasgow. Omkring 2.000 Barça fans var på stadion.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 21-02-2008 00:46