Messi var for meget for de baskiske løver (21. februar)

Efter uafgjort i Gijón og nederlaget i London imod Arsenal fik Barça en 2-1 sejr i søndagskampen hjemme på Camp Nou imod Athletic Bilbao.

De blårøde gik ud fra start og angreb gæsternes mål. En ekstraordinær pasning fra Xavi til Alves omdannede brasilianeren til en målgivende aflevering til Villa, der scorede sit 16. ligamål efter blot tre minutter. Hør det.

Athletic svarede igen, men forsvaret samt Pinto, der vikarierede for Valdés der er ude 2-4 uger, tog sig af modstanderens forsøg.

Barça sad på bolden, men Caparrós’ hold havde hurtige og farlige kontraangreb. Endvidere tvang det baskiske forsvar Barça til at spille bolden rundt og rundt, uden at komme til mange afslutninger.

I 23. minut forsøgte Villa sig med et lop som overliggeren klarede. Med 1-0 gik man til pausen.

Tre minutter inde i anden halvleg fældede Busquets Llorente i feltet. Iraola udnyttede muligheden til at udligne til 1-1. Chokket fik nerverne frem hos hjemmeholdets forsvar, hvilket Athletic benyttede til at forskrække et par gange.

Bolden blev spillet fra det ene felt til det andet, men de klareste chancer havde Barça. Som fx da Messi slap fra tre forsvarsspillere i Bilbaos felt. Men til sidst blev han væltet. Stort straffespark, men det så dommeren ikke.

Baskerne blev dog trættere og trættere. I 70. minut hindrede målmand Gorka med fingerspidserne at Villa nettede igen. Minutterne gik, mens El Guaje, Pedro og Messi forsøgte at skabe chancer. Det blev argentineren der redede de tre point i 74. minut, hvor han fuldbyrdede forarbejdet fra Xavi og Alves. Hør det.

Der kunne have været flere mål i den sidste fase, men Gorka tog hvad der ellers var. Sejren gør, at de blårøde fortsat er fem point foran Real Madrid i tabellen. Som Pep Guardiola sagde på pressemødet efterfølgende: ”Det er umuligt at tvivle på disse spillere”.

2 - FC Barcelona: Pinto; Dani Alves, Piqué, Sergio Busquets, Abidal, Mascherano (Maxwell, min.65), Xavi, Iniesta, Messi, Villa (Keita, min.84) og Pedro (Afellay, min.90+2).

1 - Ahtletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Ekiza, Amorebieta, Koikili, Susaeta (David López, min.84), Javi Martínez, Gurpegi, Gabilondo (Munianin, min.71), Iturraspe (Toquero, min.46) og Llorente.

Mål: 1-0: Villa, min.4. 1-1: Iraola (straffespark), min.50. 2-1: Messi, min.77.

Dommer: Ramírez Domínguez (Andalusien). Gule kort: Koikili (min.24), Iraola (min.32), Alves (min.36), Sergio Busquets (min.49), Piqué (min.52) og Guerpegui (min.90+2).

Tilskuere: 83.533 på Camp Nou.

Spilledato: 20. februar 2011.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 21-02-2011 07:12