Et hav af chancer, men sejren blev først sikret til sidst imod Málaga (28. februar)

Det var en aften hvor det kostede for Barça at få noget ud af det spillemæssige initiativ imod et aggressivt Málaga. Det var slet ikke let. Selvom Barça havde bolden, tålmodigheden og Pedro. Denne fantastiske angriber der dukker op, når Messi, Ibrahimovic og andre gange Henry ikke gør det. Nu spiller franskmanden ikke engang længere.

I går forlod Guardiola det klassiske 4-3-3 system for i stedet at forsøge sig med et 4-2-3-1. Men uanset systemet havde Málaga en særdeles effektiv målmand i Munúa der ikke holdt sig for god til at sinke spillet og lade tiden gå. Men Pedro lader ikke bare tiden gå. Uden at give et vink på forhånd sparkede han igennem med højrebenet i 68. minut. Fortjent 1-0 efter et utal af chancer. Hør det.

Barça evnede ikke at holde kampen under kontrol. En enkel bande mellem Obinna og Valdo betød at den tidligere Espanyol spiller pludselig var alene med Valdés. Så svigtede han ikke.

Publikum på Camp Nou var i aftes med Barça, hvilket man desværre ofte tit kan savne i kritiske stunder. Også med Ibrahimovic, selvom han nok skal passe meget på at hans kredit, optjent i starten af sæsonen, måske snart er opbrugt.

Med ti minutter igen så det ikke lyst ud. Men Barça kunne svare igen. Et fantastisk opspil begyndte i venstre side med en kombination mellem Ibrahimovic og Maxwell der blev overtaget af Pedro. Xavi havde på forhånd læst situationen. Han kom til og sendte bolden videre til Alves der var trukket med frem og fandt Messi som scorede. Hør det.

En scoring der ud over at være et perfekt eksempel på smukt holdspil, skaffede tre point og betød at Barça generobrede førstepladsen, som Real Madrid midlertidigt havde haft et par timer.

Barça var kommet godt i gang. I 89. minut scorede Ibrahimovic på oplæg fra Bojan. Dommeren mente der var begået frispark forinden, og underkendte målet. Det var det nu noget svært at få øje på. Synd for svenskeren. Man tror næsten at dommerne i dag er så bange for at blive kritiseret for at dømme til fordel for Barça, at de nærmest automatisk gør det modsatte. Men efter et hav af chancer, tre vigtige point.

2. Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Maxwell; Xavi, Sergio Busquets, Iniesta; Pedro (Bojan, min.85), Ibrahimovic og Messi.

1. Málaga: Munúa; Manolo Gaspar, Stepanov (Edu Ramos, min.17), Weligton, Manu Torres (Valdo, min.46); Baha (Forestieri, min.72), Juanito, Toribio, Duda; Fernando og Obinna.

Mål: 1-0, min.68: Pedro. 1-1, min.80: Valdo. 2-1, min.83: Messi.

Dommer: Rubinos Pérez (Madrid). Gule kort: Manu Torres (min.37) og Piqué (min.42).

Tilskuere: 64.837 på Camp Nou.

Spilledato: 27. februar 2010.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 28-02-2010 08:19