Arsenal vendte kampen og vandt 2-1 (17. februar)

Barça så ud til at have vundet kampen imod Arsenal. Men på blot fire minutter ændrede englænderne udfaldet efter Villas scoring, først fordi Van Persie og senere Arshavin scorede. De blårøde – iklædt udebanedragten – satte sig efter nogle få minutter i starten med Arsenal dominans sig på kampen. Messi kunne have bragt sit hold foran i en situation hvor bolden ramte stolpen. Kort derefter scorede Villa på oplæg af argentineren. Hør det.

I anden halvleg ændrede alt sig. Barça startede dog med at kontrollere begivenhederne. Sågar scorede Messi et mål som dommeren annullerede for off side, hvad der ikke var. Han overså også et klart straffespark begået imod Pedro. Tilskuerne på Emirates sang dårligt nok frem til 78. minut. Her fyrede Van Persie af fra venstre side og overlistede en sagesløs Valdés.

Fire minutter senere blev det 2-1. Arshavin modtog en bold efter et kontraangreb og udnyttede at tre forsvarsspillere fra Barça dækkede for Valdés’ udsyn.

Arsène Wenger havde i syv kampe som Arsenal træner ikke besejret Barça. Nu fik han sejren. Hvem der skal videre i Champions League afgøres på Camp Nou. Englændernes forspring skal hentes 8. marts.

2. Arsenal: Szczesny; Eboué, Djourou, Koscielny, Clichy; Song (Arshavin, min.69), Wilshere; Walcott (Bendtner, min.77), Cesc Fàbregas, Nasri; og Van Persie.

1. FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta (Adriano, min.89); Pedro, Villa (Keita, min.68) og Messi.

Mål: 0-1, min.26: Villa. 1-1, min.79: Van Persie. 2-1, min.83: Arshavin.

Dommer: Nicola Rizzoli, Italien. Gule kort: Song (min.7), Nasri (min.28), Iniesta (min.28), Piqué (min.58) og Van Persie (min.86).

Tilskuere: 60.000 på Emirates Stadium. Ca. 3.000 Barça tilhængere deriblandt.

Spilledato: 16. februar 2011.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 17-02-2011 06:58