Barça tabte til Atlético men fører stadig ligaen (15. februar)

Et skadesplaget Barça besøgte søndag aften El Calderón med den hensigt at få en ny sejr der ville have tilladt holdet fortsat at føre ligaen med fem points afstand til Real Madrid. Uden Alves, Piqué, Abidal, Touré og Chygrynskiy spekulerede de fleste inden kampen over hvordan Guardiola ville stille op i forsvaret. Han besluttede at satse på Jeffren i højre side, mens Puyol, Milito og Maxwell fik de øvrige pladser. Det er velkendt at opgørene mellem Barça og Atlético traditionelt er alt andet end kedelige, og sådan blev det heller ikke denne aften.

Der var blot gået tre minutter før Keita alene i løb blev skadet. Malteseren måtte forlade banen og blev erstattet af Pedro. Men det var bare aftenens første uheld. Tre minutter efter scorede Atlético kampens første mål ved Diego Forlán. En god aktion fra Reyes, hvor Iniesta og Busquets blev sat af, endte med at uruguayeren let overlistede Víctor Valdés. Det satte godt gang i hjemmepublikummet på Vicente Calderón.

Barça spillede ikke godt. Om det så var grundet kulden eller det alternative forsvar, så lignede førerholdet ikke det mandskab vi har set de seneste runder. Langsom i det spilskabende og upræcis ved pasningerne. Holdet fandt slet ikke sit vanlige fodboldspil. Som om det ikke var nok, så scorede Simao til 2-0 på direkte frispark. Det var i 21. minut. Frisparket var blevet begået imod ‘Kun’ Agüero og blev omsat til scoring på smukkeste vis.

Der var tid til at få løst problemet for catalonierne. Ved andre lejligheder ville man have betragtet kampen som tabt. Men når man husker på hvor stærk denne gruppe fodboldspillere er til at komme igen selvom man er bagud, var det ikke umuligt.

Således satte Atléticos andet mål gang i Guardiolas mandskab, som begyndte at trække i arbejdstøjet. Fortjenesten kom med en reducering til 2-1 ved Ibrahimovic. Svenskeren fik således sat en stopper for sin måltørke de seneste seks kampe. Han overlistede De Egea efter et hjørnespark taget af Xavi og en tur forbi Puyols hoved.

Der var kort tid til pausen. Selvom Barça her spillede sine bedste minutter i kampen, så blev det ikke til flere scoringer. Både Zlatan og Messi forsøgte sig. Men madrilenernes målmand tog alt.

De sidste femogfyrre minutter begyndte med et Barça mandskab der havde viljen. Men gnisten manglede. Xavi var ikke sig selv. Man så ham tabe alt for mange bolde. Værterne derimod var hurtige til at skaffe sig bolden.

Guardiola tog Jeffren ud og satte Marc Bartra ind. Hans første kamp i en officiel turnering med førsteholdet. Det virkede som om Atlético lidt efter lidt mistede kræfterne, men det var ikke let for Barça at skabe chancer. Måske derfor foretog Pep en ikke særlig traditionel udskiftning, ved at sætte Xavi på bænken og Bojan på banen.

I de sidste minutter blev der løbet og løbet. Håbet om en udligning svandt mere og mere. Atlético kæmpede for at holde resultatet der kunne sætte punktum for en stor uge for dem, selvom de blårøde (der denne aften bar gule trøjer) forsøgte til sidste sekund. Men der blev ikke scoret yderligere. Således fik Barça sit første nederlag i ligaen denne sæson. Man tabte tre point af forspringet til Real Madrid. Men trods dette er Guardiolas hold fortsat nr. 1 i ligaen. Før eller siden måtte første nederlag jo komme.

2 - Atlético Madrid: De Gea; Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López; Reyes (Valera, m. 86), Assuncao, Tiago, Simao; Forlán (Jurado, m. 81) og 'Kun' Agüero (Ibra, m. 92).

1 – FC Barcelona: Valdés; Jeffrén (Bartra, m. 60), Puyol, Milito, Maxwell; Sergio Busquets, Xavi (Bojan, m. 77), Keita (Pedro, m. 7); Messi, Ibrahimovic og Iniesta.

Mål: 1-0, m. 8: Forlán. 2-0, m. 22: Simao. 2-1, m. 26: Ibrahimovic.

Dommer: Iturralde González (Baskerlandet). Gule kort: Simao (m. 59) og Tiago (m. 68), samt hos Barça til Jeffren (m. 28), Maxwell (m. 66), Busquets (m. 74), Puyol (m. 78) og Ibrahimovic (m. 88).

Tilskuere: Omkring 53.000.

Spilledato: 14. februar 2010.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 15-02-2010 07:06