Xavi scorede befriende mål imod Osasuna (3. februar)

Barça udnyttede den gyldne mulighed for at nærme sig Real Madrid i toppen af La Primera ved at hente en sejr imod Osasuna. Men det var på et hængende hår. Schusters mandskab tabte lørdag ude 2-0 til Almería. En blårød sejr ville således mindske afstanden til seks point. Der var nerver på i den silende regn på Camp Nou. Først i 88. minut blev slaget afgjort. Først da viste Barça sig i stand til at score imod et meget ordinært Osasuna mandskab. Chancer manglede der ikke.

Fra starten dominerede de blårøde. Milito scorede men målet blev underkendt for off side. Bojan, Messi og Henry havde muligheder. Men som tiden gik mistede opgøret intensitet. De blårøde spillede en god første halvleg, selvom scoringen manglede.

I anden halvleg bevægede Rijkaards drenge sig efter for godt befindende rundt I Ricardos straffesparksfelt. Men minutterne gik og angrebene blev opløst på den våde plæne. Rijkaard satte Giovani og Ronaldinho på banen med mindre end en halv time tilbage.

Men det blev Xavi som kom ind og afgjorde slaget to minutter før slutfløjtet, da han udnyttede et tilbagestød. En af den slags typiske tilfældige situationer der opstår når et hold der har brug for et mål i slutminutterne satser alt. Hør det. Men inden sejren var hjemme måtte Valdés lige ud i en pragtredning.

1. FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Thuram, Milito, Abidal; Iniesta, Márquez, Déco (Xavi, min.86); Henry (Giovani, min.63), Bojan og Messi (Ronaldinho, min.68).

0. Osasuna: Ricardo; Azpilicueta, Cruchaga, Miguel Flaño (Astudillo, min.46), Monreal; Puñal (Pandiani, min.90), Javi García; Juanfran, Plasil, Vela (Font, min.84); og Kike Sola.

Mål: 1-0, min.88: Xavi.

Dommer: Turienzo Álvarez. Gule kort: Juanfran (min.24), Plasil (min.32) og Ricardo (min.76).

Tilskuere: 56.221 på et regnvådt Camp Nou.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 03-02-2008 21:22