Barça vandt 1-2 i Kiev og er videre i Champions League (9. december)

Barça vandt i Kiev. Man vandt takket to mål, et af Xavi og et andet af Messi, i den østeuropæiske vinterkulde. Således blev ukrainernes første scoring, efter en fejl af Valdés, indhentet. Barça vandt takket sin vinderindstilling og endte også som vinder af gruppen. Således kan man se frem til at spille returopgøret i ottendedelsfinalerne på Camp Nou efter den storslåede slutspurt i gruppespillet med sejr hjemme over Inter og i Kiev (1-2).

Dynamos næsten eneste farlige mulighed kom efter et frispark, hvor Valdés fejlede. Shevchenko sendte bolden til Milevskiy der bragte sit hold foran. Det virkede som om Víctor kunne standse bolden, men den endte bag stregen.

Herefter dominerede Barça kampen fuldstændigt. Ukrainerne forsvarede sig disciplineret, mens Barça spillede bolden rundt og rundt i jagten på et hul. Messi kunne have scoret efter en fejl af hjemmeholdets målmand, hvorved han gav argentineren bolden. Men mand imod mand svigtede Leo.

I 33. minut fejrede Xavi sit hundredkampsjubilæum i Europa ved at udligne til 1-1. Abidal sendte en bold fra venstrekanten til Xavi som var trukket med op bagfra, slap ud af off side fælden og overlistede Shovkovskiy. Hør det.

Anden halvleg startede med at Leandro næsten snød Valdés, men lidt efter lidt fik Barça herredømmet på ny. Dynamo gjorde spillet hårdere, samtidig med at Inter afgjorde slaget imod Rubin Kazan og således gjorde mulighederne for Barça bedre. Men Pep Team kan bedst lide at vinde. Det beviste man. I 85. minut overraskede Messi alt og alle og tog sig af at skyde et frispark. Det kan den lille argentiner også. 1-2. Hør det. Fem mål i hans seneste syv kampe.

Den triste nyhed er at argentineren i kampens sidste øjeblikke måtte forlade banen humpende og med hjælp fra et par medhjælpere.

1. Dynamo Kiev: Shovkovskiy; Eremenko, Magrao (Ninkovic, min.74), Betao, Yussuf; Leandro Almeida, Mikhalik, Vukojevic; Yarmolenko, Shevchenko og Milevskiy.

2. FC Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Piqué (Márquez, min.88), Abidal; Xavi, Sergio Busquetes, Keita; Messi, Ibrahimovic og Iniesta (Pedro, min.81).

Mål: 1-0, min.2: Milevskiy. 1-1, min.33: Xavi. 1-2, min.86: Messi.

Dommer: Howard Webb, England. Gule kort: Piqué (min.45), Almeida (min.50), Vukojevic (min.55), Ibrahimovic (min.77), Mikhalik (min.78), Xavi (min.80) og Shevchenko (min.87).

Tilskuere: 16.900 på Valeriy Lobanovskiy. En helt anden arena end den vi husker fra Sovjettiden.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 09-12-2009 23:51