Hat trick af Henry og et af Alves i 4-0 sejr over Valencia (7. december)

Barça øger stadig i den spanske liga. De blårøde besejrede således lørdag aften Valencia 4-0. Dermed er rivalerne fra Sydøstspanien otte point efter catalonierne. Endvidere øgede Barça også til Villarreal der på El Madrigal måtte nøjes med 3-3 imod formstærke Getafe. Søndag aften vil under alle omstændigheder Sevilla eller Real Madrid sætte point til, da de mødes. Så situationen er forbedret drastisk efter 14. runde.

De blårøde dominerede fra starten af opgøret. Henry, Messi og Hleb havde fået til opgave at vi skulle glemme Eto’os karantæne. Det klarede specielt Henry på fremragende vis, ved at score tre mål.

Allerede to minutter inde i kampen viste Xavi at Barça mente det alvorligt, ved at sende en bold på højre stolpe af Valencias mål.

Abidal, der var tilbage på holdet efter sin skade, fik ryddet op efter et par defensive fejl begået af holdkammeraterne, mens Valdés i sin første aktion klarede et skud fra Villa i 18. minut. Det var alt hvad Valencia havde at byde på. For så begyndte det blårøde show.

Opspillet der førte til 1-0 startede med en fornem pasning i dybden fra Touré til Henry som hurtigt trak fra forsvarsspillerne. Målmand Renan gik ud imod ham men kunne ikke gøre noget ved at bolden lystigt dansede ind over stregen. Hør det.

I 25. minut var Xavi tæt på men uden held. Det var Henrys aften. To minutter senere scorede han det andet mål. Alves fandt Hleb der spillede videre til franskmanden. Henry trak ind i feltet og overlistede med højrebenet målmanden. Hør det.

I 36. minut var Messi tæt på, men alene med Renan trak, målmanden det længste strå. Selvom Barça fortsatte med at dominere, blev der ikke scoret mere før pausen.

Derimod var anden halvleg dårligt kommet i gang før 3-0 scoringen kom. Xavi lavede et fremragende oplæg til superspillende Alves der trak ind i feltet fra højre side og med et hårdt skud sendte bolden i mål. Valencia protesterede uden succes. Hør det.

Barça ville gerne underholde de 82.889 der var mødt op på Camp Nou og de mange millioner tv culés foran skærmen over hele verden og angreb lystigt. Renan klarede et forsøg fra Hleb og Messi, mens en frustreret Villa i en situation brugte hånden, hvilket kostede ham et gult kort og frispark.

Minutterne gik og stressede Valencia spillere begik dumheder og fik kort. Særligt var Del Horno grov da han stemplede Bojan bagfra, første gang den unge catalonier rørte bolden. Gult kort og publikum på nakken resten af kampen, blev konsekvensen.

Bojan svarede igen ved at lave en fantastisk pasning til Henry i højresiden, som Thierry foran mål og målmand omsatte til sin tredje scoring. Hat trick af franskmanden. Hør de spanske radiokommentatorer vise deres franske sprogkundskaber.

Med kampen afgjort besluttede Guardiola at lade først Messi og siden Xavi hvile. Camp Nou sagde tak for i aften til dem med velfortjente klapsalver.

På tirsdag er det tid for Shakhtar i en ligegyldig Champions League kamp og på lørdag Real Madrid.

4 - Barcelona: Valdés; Alves, Márquez, Puyol, Abidal; Touré, Xavi (Keita, min. 83), Gudjohnsen; Hleb (Bojan, min. 73), Henry og Messi (Pedro, min. 81).

0 - Valencia: Renan; Miguel, Maduro, Albiol, Del Horno; Albelda Baraja (Michel, min. 71) Fernandes; Joaquín (Vicente, min. 80), Mata (Pablo Hernández, min. 80) og Villa.

Mål: 1-0, min. 20: Henry. 2-0, min. 28: Henry. 3-0, min. 47: Alves. 4-0, min. 80: Henry.

Dommer: Fernández Borbalán (Andalusien). Gule kort: Albiol (min. 6), Albelda (min. 38), Villa (min. 66), Miguel (min. 72) og Del Horno (min. 75).

Tilskuere: 82.889 på Camp Nou.

Afviklet: 6. december 2008. 14. runde af den spanske liga.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 07-12-2008 09:41