1-5 sejr over Espanyol (19. december)

Barça fik sin første sejr på Cornellà i sit andet forsøg, og det på den mest fremragende måde. Espanyol har ellers gjort det godt denne sæson, og med et medlevende hjemmebanepublikum, troede man virkelig på det. Efter første chance til

Luis García, overtog Guardiolas drenge og fik tarvet på modstanderens forsvar der stod langt fremme på banen. Busquets kunne have scoret i 3. minut efter et hjørnespark og Messi udnyttede ikke en aflevering fra Alves foran et tomt mål (10’). Luis García og Osvaldo forsøgte svagt i Valdés` felt, men stjerneforsvaret bestående af Alves, Piqué, Puyol og Abidal tog sig af alt. Scoringen var et spørgsmål om tid. Xavi testede Kamenis hænder med et langskud, og derefter kom det. Busquets påbegyndte et kontraangreb, afleverede til Messi der fandt Pedro som i 18. minut sendte bolden ind bag Cameroun keeperen. Hjemmeholdet protesterede fordi Callejón lå på jorden, men tv billederne viste, at scoringen var korrekt. Det næste kom i 29. minut,  hvor fem blårøde havde berørt bolden, hvorefter Xavi sendte den ind.

Valdés tog et forsøg fra Callejón, hvorefter Espanyol besluttede sig til at benytte grove metoder overfor anklerne på deres modspillere.

Anden halvleg startede som første.
Barça øgede til 0-3 ved Pedro. To minutter herefter reducerede Osvaldo. Og det kunne have være blevet til endnu en hjemmescoring, hvis ikke en stor Valdés havde gjort hvad han skulle efter karlsmartforsvarsspil.

Endelig afsluttede Villa kampen med to kasser, således at Barça fik en 1-5 sejr med sig hjem og slutter 2010 på førstepladsen i La Liga med 43 point.

1 - Espanyol: Kameni; Chica (Amat, min.64), Forlín, Víctor Ruiz, Dídac (David García, min.81), Baena, Javi Márquez, Luis García (Dátolo, min.62), Verdú, Callejón og Osvaldo.
5 – FC Barcelona: Valdés, Alvés, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio Busquets (Mascherano, min.79), Xavi, Iniesta (Keita, min.86), Pedro (Bojan, min.87), Messi og Villa.
M
ål: 0-1: Pedro, min.19. 0-2: Xavi, min.30. 0-3: Pedro, min.60. 1-3: Osvaldo, min.63. 1-4: Villa: min.75. 1-5: Villa, min.84
Dommer: Undiano Mallenco (Navarra). Gule kort: Sergio Busquets (min.26), Baena (min.36), Osvaldo (min.37), Javi Márquez (min.41), Piqué (min.54), Víctor Ruiz (min.67) og Alves (min.70).
Tilskuere: 40.010 p