Barça besejrede Depor 1-3 (6. december)

I modsætning til kampen imod Xerez, havde Guardiola trods onsdagens livsvigtige Champions League kamp valgt at se bort fra rotationsprincippet imod Deportivo og stillede med den startformation han benytter, når det virkelig gælder. Busquets var tilbage på midtbanen, efter sin ene kamps karantæne, hvor han blev ledsaget af Xavi og Iniesta der var trukket tilbage for længere fremme at give plads til Henry der i angrebet blev assisteret af Messi og Ibrahimovic.

Depor træner Miguel Ángel Lotina havde lagt en ultradefensiv taktik. Barça fik således lov til at spille bolden rundt og rundt til man nåede tæt på mål. Her stod ti Depor spillere parat til at gå i aktion. Catalonierne styrede og kom også til store chancer i første halvleg. Først var Ibrahimovic tæt på med et hovedstød og senere var det Messi med en individuel aktion, hvor argentineren tillod målmand Aranzubía, der var fortræffelig i første halvleg, at vise sin kunnen. Men han kunne ikke stille noget op, da Messi i 27. minut overlistede ham med det spanierne kalder ”vaselina”. Hør det.

Målet stimulerede ikke Barça til mere. Tværtimod tjente det til at Barça mente at man kunne løsne grebet en smule. Et målspark taget af Aranzubía i 39. minut endte næsten oppe ved Valdës’ felt. Busquets fik den uheldigt spillet videre til Adrián der alene med Valdés ikke svigtede sin arbejdsgiver. 1-1.

Efter pausen så det nærmest ud som om der ikke var nogen kommunikation mellem Barça spillerne i front. Således kom værterne til gode chancer. Den første stod Mista for, men hans hovedstød gik forbi. På højrekanten måtte Henry se til mens Manuel Pablo trak det længste strå gang på gang.

Men Barças spillere har nu engang meget høj individuel kvalitet, og galiciernes kræfter slap lidt efter lidt op. Således viste lille store Messi hvorfor han er kåret til verdens bedste og sendte i 79. minut et hovedstød i kassen efter oplæg fra Pedro.

Barça fandt nu sit bedste spil frem. Ibrahimovic svigtede ikke foran mål, da han udnyttede en god pasning fra Abidal til i slutminutterne at score det tredje denne aften. Således er svenskeren nu oppe på ti scoringer i ligaen, og han har lavet tre kasser i de seneste tre sejrer Barça har fået i træk.

1 - Deportivo de La Coruña: Aranzubia; Manuel Pablo, Colotto, Lopo, Filipe Luis; Antonio Tomás (Bodipo; min.83), Sergio; Adrián (Juca; min.62), Juan Rodríguez, Guardado (Pablo Alvarez; min.87); og Mista.

3 - Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Busquets, Iniesta (Keita; min.89); Messi, Ibrahimovic og Henry (Pedro; min.70).

Mål: 0-1, min.27: Messi. 1-1, min.39, Adrián. 1-2, min.79, Messi. 1-3, min.88, Ibrahimovic.

Dommer: Fernández Borbalán (Andalusien). Gule kort: Dani Alves (min.48) og Abidal (min.77) fra Barcelona; og til Mista (min.58) fra Deportivo.

Tilskuere: Ca. 34.000 på Riazor.

Spilledato: 5. december 2009.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 06-12-2009 09:21