Barça slog Wisla med 4 – 0 (13. august)

Barça stillede i gule trøjer imod Wisla Krakow i forbindelse med første opgør i Champions League kvalifikationens tredje runde. Den første runde for catalonierne. Ikke af kommercielle grunde. Årsagen var at polakkernes førstetrøje var rød og andentrøjen blå. Det havde de ikke lige tænkt på, inden man drog fra Krakow. Så Barça skiftede generøst, selvom man næppe havde noget imod at vise den nye udebanedragt frem på hjemmebane.

Det kunne ses fra start at der var klasseforskel. Polakkerne måtte den ene gang efter den anden benytte sig af frispark for at standse catalonierne. Det virkede som om det var et spørgsmål om tid, før det polske forsvar måtte begå en fejl og målene måtte komme.

Henry havde to forsøg som målmand Pawelek tog sig af. Bedre held havde ingen andre end Eto’o nogle minutter efterfølgende. Han modtog en perfekt pasning i dybden fra Márquez og missede ikke chancen for at sende bolden i mål helt ude ved venstre stolpe. Efter målet var Henry tæt på, men kuglen gik centimeter forbi. Barça var som en hvivelvind overfor et Wisla Krakow der forsvarede sig med næb og kløer.

Det blev Xavi som lavede det næste. Det var første gang EM slutrundens bedste spiller dukkede op i angrebet og efter forarbejde af Henry sendte bolden i mål med et hårdt skud med højrebenet som Pawelek ikke kunne stille noget op overfor. 2-0 stod der ved pausen.

Kort inde i anden halvleg lavede Iniesta og Eto’o en kombination der gik videre til Henry som smuttede forbi en forsvarsspiller og sendte bolden over målmanden. Hvor franskmanden dog fortjente det mål.

Barça spillede efter forgodtbefindende og brugte Wisla som et stykke legetøj. Med kampen afgjort besluttede den særdeles velklædte Guardiola at lave nogle udskiftninger. Keita kom ind i stedet for Pedro, hvorved den tidligere Sevilla spiller fik debut i en officiel kamp for Barça. Senere fik også Hleb officiel debut, da han kom ind i stedet for Henry.

Barça spillede mere og mere flydende. Præmien kom, da Eto’o scorede det fjerde mål ved at overliste Pawelek på oplæg fra Iniesta.

4-0 sejr. Det sætter vi ikke til i Polen. Græstæppet var rimeligt. Men så heller ikke bedre. Det ser vores dygtige teknikere på.

4. FC Barcelona: Valdés, Alves (Piqué, min.75), Puyol, Márquez, Abidal; Xavi, Keita, Iniesta: Pedro (Touré, min.65), Eto'o og Henry (Hleb, min.85).

0. Wisla Cracovia: Pawelek; Baszczynski, Cleber, Díaz, Piotr Brozek; Boguski (Niedzielan, min.67), Cantoro, Jirsak (Kmiecik, min.46), Sobolewski, Lobodzinski (Rado, min.85); og Pawel Brozek.

Dommer: Claudio Circhetta, Schweiz. Gule kort: Cantoro (min.16).

Mål: 1-0, min.18: Eto'o. 2-0, mim.25: Xavi. 3-0, min.49: Henry. 4-0, min.83: Eto'o.

Tilskuere: 56.786.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 14-08-2008 07:07