Billedet af Real Madrid er bedrøveligt (19. august)

 

Nedenfor følger en artikel fra SPORT i dansk oversættelse skrevet af Xavi Canals omkring Mourinho og Real Madrids optræden i forbindelse med onsdagens Super Cup opgør. Barça har i øvrigt besluttet, ikke at påbegynde nogen sag imod portugiseren:

 

"En dag vil de gøre skade på os”. Således udtalte Pep Guardiola med høj stemme det som mange Barça tilhængere har tænkt siden José Mourinho indtog bænken hos Real Madrid. Portugiserens magtesløshed overfor de blårøde bevirker at Real Madrids træner fører sin egocentricitet til uanede og farlige grænser. Mourinho er inspireret af  Machiavellis anskuelser. Alt er tilladt for at nå målet. Og hans mål er at få sat en stopper for Barças overherredømme. Nu han har set, at han ikke kan på fodboldbanen, har portugiseren forvandlet Real Madrid til en sekt hvor alle skal følge hans ordre, under diktatorens trusler. Kun sådan kan man forklare den optræden der er herskende hos en klub som er konverteret til en bande gadedrenge, startende med deres præsident Florentino Pérez og sluttende ved den sidste af hans ansatte.

 

Det der skete onsdag aften overskred alle grænser. Pepe og Marcelo optrådte på ny som 'slagtehunde' på fodboldbanen. Midterforsvareren uddelte uden at der var nogen bold i nærheden en øretæve med hånden til Iniesta, formodentligt ufrivilligt. Han knockoutede Messi med en rugbyomklamring med begge albuer foran og ydermere forsøgte han sig med yderligere et albuestød imod Piqué efter et hjørnespark. Hvad backen angår, gik han ud med ordre om at 'jage' alt hvad der var klædt i blårødt, med særlig opmærksomhed på Messi, som han hamrede knopperne i med et spark der var lige så unødvendigt som det var skamløst. Marcelo fuldbyrdede sit værk med en stempling imod Cesc som fremprovokerede det afsluttende slagsmål og som kunne have sendt spilleren fra Arenys på hospitalet

 

Det var dråben der fik bærret til at flyde over hos de blårøde, som i mere end et år har udholdt ærkerivalens vilkårlige vold, de kontinuerlige provokationer fra deres træner og de vedblivende angreb fra de hvidklædte spillere og fra de massemedier der lystrer Florentino Pérez.

 

Som altid tilbragte Mourinho kampen med at gøre grimasser og protestere over hvert morderisk frispark fra hans egne og insisterede på denne teori som han påbegyndte da han var træner for Chelsea om at de blårøde er usportslige. I onsdags gjorde han nar af Villa og Alves, ved at parodiere dem. Og hans spillere gav næring til disse provokationer med deres handlinger på fodboldbanen og deres senere udtalelser, som Casillas der sågar beskyldte Cesc for det afsluttende håndgemæng: “Der skete det som sker når der er en stempling og en modstander. Som altid smider han sig til jorden”.

 

For hos det nuværende Real Madrid hold er det sådan, at alle skal gøre det som Mourinho siger. Han giver sine ordre til Aitor Karanka som hindrede spillerne i at blive til overrækkelsen af trofæet. Og han lagde linjen der skulle følges i forbindelse med slagsmålet. Özil fulgte trænerens eksempel og hans ordrer og fældede, da han var taget ud, Cesc, efter Marcelos skrækindjagende stempling, og bagefter uddelte han en øretæve til Villa.

 

Florentino Pérez var langt fra at kritisere hans holds triste opvisning og optrådte uanfægtet i logen på Camp Nou. I går agerede han som yderligere en af Mourinhos marionetdukker og befalede hele sin 'mælkecentral' at vende tortillaen. I går angreb massemedier fra Madrid uden skrupler provokationerne fra Guardiola og Villa. Som træneren for Barça selv sagde, så er Mourinho den 'forbandede chef' udenfor banen, og med hans strategi har han igen opnået at man ikke taler om hans nye fiasko imod Barça. Men prisen er at Real Madrids historie svines til, og hvem ved om det ikke en af dagene frembringer et offentligt skænderi. Sådan er det nu engang.

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 19-08-2011 09:00

 

Nyhedsoversigt