Barça tabte, men der blev alligevel fest imod Manchester City (20. august)

FC Barcelona tabte den 44. udgave af Joan Gamper Trofæet med 0-1 imod Manchester City, i en kamp med to meget forskellige halvlege. I den første fik de unge lov til at udfolde sig og efter pausen var det 'stjernerne' som Messi og Ibrahimovic der forsøgte sig uden at kunne score. Naturligvis startede aftenen med den traditionsrige festlige præsentation af holdet. Se Puyol love at spillerne vil kæmpe og Pep byde velkommen.

Guardiola startede kampen med et hold hvor det kun var debutanten Maxwell samt Touré, Pinto og Gudjohnsen der ikke var produkter fra La Masia. Med Fontás, Montoya og Jeffren var der i starten nogle pæne målchancer, hvor særligt et skud fra Montoya fra kanten af feltet udskiller sig, men målmand Given var heldig at afværge.

Herefter havde Barça fortsat bolden mest i besiddelse, men man havde svært ved at komme helt frem til modstanderens mål. Kun isolerede situationer ved Pedro og Jeffren bragte Manchester City i fare. Englænderne stillede sig tilfredse med at forsvare bagude. Kun en gang var de for alvor farlige, da den tidligere Atlético Madrid spiller Martin Petrov overlistede Pinto og scorede kampens eneste mål i en mand imod mand situation i 27. minut.

Anden halvleg begyndte med mange nye spillere på banen: Alves, Ibrahimovic, Messi, Keita, Jonathan og Thiago kom alle ind. Holdet viste bedre spil, selvom der på midtbanen var to unge spillere uden den store erfaring som Tiago og Jonathan dos Santos.

Dominansen blev mere intens. I 16. minut tog Messi hjørnespark, hvorefter Keita forsøgte sig på hovedstød. Men bolden gik en smule forbi mål. Tiago lavede et oplæg, så Ibrahimovic kunne forsøge sig på hovedstød, men bolden gik forbi. Jonathan sendte et forsøg langt udefra på tværbjælken efter 25 minutter. Tre minutter senere befandt Ibrahimovic sig i feltet med bolden, mens hans skud blev klaret af målmanden med fødderne.

Holdet viste gode takter, men målet kom ikke. Det betød dog ikke at publikum, hvor der i dag var mange turister, stoppede med at hylde holdet. Alves sendte bolden op over mål på direkte frispark. Ibrahimovic lavede et godt oplæg til Messi, men målmand Given kom argentineren i forkøbet. De sidste minutter kom Gai Assulin på banen, hvilket gav angrebsspillet større dynamik.

Ingen tvivl om at Barça trods nederlaget var overlegen og man havde rigeligt med chancer. Man må heller ikke glemme at Guardiola lavede mange eksperimenter, og at holdet med blandt andet Alves, Messi og Ibrahimovic udviste gode takter efter pausen. Således blev Manchester City det første engelske hold der har vundet Gamper turneringen. Barça havde ikke tabt sin egen fest siden 2005, hvor Juventus vandt på straffespark.

FC Barcelona: Pinto; Montoya (Alves, 45'), Fontàs (Henrique, 63'), Puyol (Bartra, 31') (Piqué, 63'), Maxwell (Muniesa, 63'); Touré (Tiago, 45'), Busquets (Keita, 45'), Gudjohnsen (Jonathan, 45'); Pedro (Messi, 45'), Bojan (Ibrahimovic, 45') og Jeffren (Gai Assulin, 54').

Manchester City: Given; Onuoha, Kolo Touré (Ben-Haim, min. 45), Dunne, Zabaleta (Garrido, min. 65); Weiss, Ireland, Barry (Etuhu, min. 70), Wright-Phillips (Trippier, min. 80); Petrov og Tévez (Bellamy, min. 65).

Dommer: David Miranda Torres.

Mål: 0-1, Petrov (27').

Spilledato: 19. august 2009.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 20-08-2009 08:14