Hjemme efter otte år (14. august)

 

Otte år væk fra Barça blev det til for Cesc. Han ankom til London som fuldstændig ukendt og han rejser som en velrenommeret fodboldspiller, med glæden om at vende hjem og forhåbningen om at kunne bejle til alle titler. Men også med nostalgi, fordi han forlader mange venner og holdet hvor han har udviklet sig som spiller.

 

Cesc blev ikke udtaget til ligakampen senere i dag imod Newcastle (16 30). Han har ladet sine holdkammerater vide, at nu var sagen afgjort. Efter måneder med rygter, så er det langt om længe en realitet at han forlader Arsenal. Fàbregas (som man jo kalder ham i England) har oplevet forståelse fra alle. Også fra Wenger der har måttet lade sin foretrukne spiller gå. ”Hans blik er sammenligneligt med Michel Platinis. Han er lige begyndt, men han har potentiale til at blive bedre”, udtalte han i 2007. Fire år senere tager Cesc afsked med Arsenal som anfører, men med frustrationen over ikke at have smagt den søde smag af triumfer i London.

 

Hos pressen var der også forståelse. ”Spillerens holdning har været forståelig. Barcelonas optræden har ikke været den mest korrekte. Hvordan kan man bebrejde en spiller at ville rejse til en klub som Barcelona?”, udtalte Tom Adams (Eurosport). “Det bedrøvelige har været hvordan Barcelona har afvist at give et anstændigt tilbud, hvilket har tvunget Cesc til at tage sin egen pung frem”.

 

Hos Arsenals fans er der til gengæld vrede. Nogle bebrejder ham via Twitter, at med Fàbregas vandt The Gunners ikke en eneste titel.

 

Guardiola giver i øvrigt rygnummer 11 til Thiago og lader Cesc få nr. 4.

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 14-08-2011 09:31

 

Nyhedsoversigt