Den spanske spillerforening truer med strejke de første runder af ligaen (11. august)

 

Præsidenten for Sammenslutningen af Spanske Fodboldspillere (AFE) Luis Rubiales truede i dag med strejke de to første runder af ligasæsonen 2011-2012. Rubiales ønsker at der oprettes en fond der frem til 2015 skal betale løn til de spillere der ikke er blevet betalt af deres klubber. Mange særligt mindre spanske klubber kæmper for øjeblikket imod en truende konkurs: ”Der skyldes næsten 50 millioner euro og der er mere end 200 spillere der er berørt i år. Sidste år blev der skyldt 12 millioner euro og der var næsten hundred spillere der blev berørt”.

 

Rubiales repræsenterer et trecifret antal spillere, blandt disse landsholdsanfører Iker Casillas og landsholdsspillere som Carles Puyol, Xabi Alonso, Fernando Llorente, Javi Martínez og Santi Cazorla. Endvidere bakkes de spanske spillere op af sammenslutningerne for fodboldspillere i andre lande samt den verdensomspændende spillerorganisation FIFPro.

 

"Vi fodboldspillere har sluttet os sammen, og vi har sagt at nu er det nok. AFE og alle spillerne i Første og Anden Division har vi truffet en ufravigelig beslutning. Samlet og ansvarsbevidst bekendtgør vi, at der bliver strejke i de to første runder. Ligaen begynder ikke før der i fællesskab er underskrevet en overensstemmelse”, udtaler Rubiales.

 

”Man kan ikke bede os fodboldspillere om mere. Spillerne ønsker ikke flere penge. De ønsker at man overholder kontrakterne, at man holder øje med gælden fra fortiden, nutiden og fremtiden og at alle I som fryder jer over fodboldsporten skal kunne nyde en sund sport, hvor der er lighed og hvor fodboldspillere bliver behandlet ligedan hos alle klubber”.

 

Klubbernes forening LFP forstår ikke strejketruslen: ”Et strejkevarsel på et tidspunkt hvor man var ved at tage afgørende skridt er uforståeligt for LFP", lyder det på foreningens hjemmeside.

 

 

 

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 11-08-2011 19:14

 

Nyhedsoversigt