Barça slog Red Bull med 2-6 (7. august)

FC Barcelona afsluttede turen til USA med en let 2-6 sejr over Red Bulls. En kamp hvor kombinationerne atter flød, hvor Henry var utrolig uheldig og Eto’o atter viste at han gør hvad han kan for at få lov at blive. To mål blev det til for camerouneren.

Barça dominerede uden at anstrenge sig særligt i den høje varme i New York. I startfasen spillede man nærmest konstant på modstanderens banehalvdel. Man havde på fornemmelsen at målene hurtigt ville komme. Det gjorde de også. I 14. minut sendte Henry bolden i nettet på oplæg fra Eto’o, men der var off side. Tre minutter senere scorede Xavi. Man må også her give en stor buket roser til Alves for hans storslåede pasning fra højresiden.

Tv var dårligt færdig med at vise målet i langsom gengivelse før Hleb lavede en pasning til Eto’o som scorede sit første mål denne aften/nat i 42. minut.

I 23. minut scorede Márquez. Den røde tyr fik herefter reduceret til 1-3 i 29. minut med lidt hjælp fra Valdés som ikke fik afværget en høj bold godt nok, hvilket blev udnyttet af midtbanespilleren Stammler.

Barça foretog seks udskiftninger i pausen. Nogle af de unge som Pedro, Busquets og Bojan fik lov at komme ind. Kampens niveau dalede en smule, selvom Barça ikke mistede kontrollen.

Igen var Valdés ikke alt for vågen og lod Jorge Rojas score uden alt for meget besvær (2-4). Dette fik de unge blaugranas til at tage sig sammen. Således fik de to flyvefærdige kanariefugle Jeffren og Pedro scoret to mål inden det var slut.

Konklusionen på opgøret må være, at formationen i første halvleg nok viser hvordan Guardiola overvejer at stille op i Champions League kvalifikationen. (Se startformationen nedenfor).

NEW YORK RED BULL 2: Conway (Patterson-Sewel): Goldthwhite (Boyens), Leitch, Mendes (Sassano), Parke; Borman (Cichero), Pietravallo, Rojas, Van den Bergh (Ubiparipovic); Stammler og Angel.

FC BARCELONA 6: Valdés; Abidal, Alves (Pique), Marquez (Caceres) Puyol; Xavi (Busquets), Hleb (Gudjohnsen), Iniesta (Yaya), Keita (Bojan); Henry (Suarez), Eto'o (Pedro).

Dommer: Kevin Stott.

Mål: 0-1, m.17: Xavi; 0-2, m.19: Eto'o; 0-3, m.23: Márquez; 1-3, m.29: Stammler; 1-4, m.42: Eto'o; 2-4, m.59: Rojas; 2-5, m.79: Jeffren; 2-6, m.84: Pedro.