Barça slog Chivas Guadalajara med 2-5 (4. august)

Det hurtige spil og automatismerne fungerede selvom Messi ikke var med og trods de 28 graders varme og den høje luftfugtighed i Chicago. Guardiola ville stadig give så mange som muligt spilletid og tester endnu hvilke pladser de forskellige kan spille. Pinto fik lov at spille fra start for første gang. I forsvaret forsøgte Pep sig med parret Cáceres-Márquez og fremme stillede han ikke med en fast 9’er men lod Henry spille på venstrekanten og ved mange lejligheder var Hleb forreste mand.

Barça dominerede i første halvleg. Chivas Guadalajara forskrækkede dog et par gange. Men Peps drenge havde kampen under kontrol og de bedste chancer.

Første scoring kom efter 11 minutter, selvom det ikke blev anerkendt. Et hårdt skud fra Pedro, der har spillet fra start i de fire kampe der er afviklet til nu, ramte træværket og var på den rigtige side af stregen en brøkdel af et sekund. Det så dommeren ikke før bolden sprang ud. Mexicanerne svarede igen i 20. minut, hvor Santana udnyttede en fejl af Márquez, men afslutningen mislykkedes.

Et skud fra Henry gik over i 24. minut. Men så kom Barças første mål også. Iniesta fandt med en fornem pasning Xavi der udenfor feltet sendte en bold imod mål som gik forbi nogle mexicanske forsvarsspillere og i netmaskerne. Den burde målmand Sergio Rodríguez nok have snuppet.

Den catalanske dominans fortsatte. I 32. minut var Hleb fri foran mål, men hviderusseren missede. Det gjorde han ikke i 45. minut. Endnu en fremragende pasning fra Don Andrés til Hleb som driblede forbi målmanden og scorede. 0-2.

Fem udskiftninger foretog Guardiola i pausen. Hele angrebet blev udskiftet. Ind kom Jeffren, Eto'o og Bojan. Eto’o fortsatte sin gode forsæson og scorede i 48. minut. Herefter reducerede mexicanerne (13') til 1-3 grundet en dårlig aflevering fra Alves til Puyol som Padilla opfangede og sendte i mål.

Intensiteten dalede, men Barça havde stadig opgøret under kontrol. Med Bojan som hurtigt opfattende bande scorede Eto’o til 1-4.

I slutfasen lykkedes det både mexicanerne at få reduceret til 2-4 ved Hernández. Men sidst men ikke mindst sørgede Martín Cáceres for at det endte med 2-5. Et hjørnespark taget af Sylvinho ramte uruguayerens langhårede hoved, og han viste at han kan mere end at forsvare.

Chivas Guadalajara: Sergio Rodríguez, Omar Esparza, Magallón (Julio Nava, 53'), Reynoso (Javier Ledesma, 45'), Ávila (Báez, 46'), Morales (Mejía, 46'), Olvera (Javier Hernández, 59'), Pineda (Marco Fabián, 59'), Solís (Araujo, 27'), Medina (Padilla, 46') og Santana.

FC Barcelona: Pinto; Alves (Piqué, 61'), Cáceres, Márquez (Puyol, 45'), Abidal; Xavi (Sergio Busquets, 61'), Keita (Marc Crosas, 75'), Hleb (Gudjohnsen, 45'); Pedro (Jeffren, 45') (Sylvinho, 66'), Henry (Eto'o, 45') og Iniesta (Bojan, 45').

Dommer: Alex Prus. Gule kort: Bojan (55'); Araujo (69').

Mål: 0-1, Xavi (25'). 0-2, Hleb (44'). 0-3, Eto'o (48'). 1-3, Padilla (58'). 1-4, Eto'o (71'). 2-4, Hernández (89'). 2-5, Martín Cáceres (90').

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 04-08-2008 07:54