Barça afsluttede turen til Asien med 0-3 (8. august)

FC Barcelona afsluttede denne søndag eftermiddag dansk tid sin sommertourné i Fjernøsten med en kamp imod Beijing Guoan (0-3) på den kinesiske hovedstads olympiske stadion.

De omkring 30.000 tilskuere der var mødt op trods den kinesiske hede så et hjemmehold der gerne ville men ikke kunne hamle op med Barça. Det tog således kun få minutter for catalonierne, at få afklaret til fordel for hvem resultatet ville falde ud. Således sendte Adriano, som startede på Dani Alves’ plads i højresiden, i syvende minut et langskud af sted som satte gang i underholdningen.

I 11. minut førte et kontraangreb fra Edu Oriol i højre side til en fornem pasning til Sergi Roberto, som med højrebenet scorede dagens første mål.

I 14. minut sendte Adriano fra højre side en aflevering af sted, som Nolito opfangede og uden at skænke forsvarsspillerne en tanke, sendte han bolden i kassen.

Barça spillerne følte sig så sikre på sig selv, at forsvaret trak frem på banen. Således overgik Abidal og Sergi Gómez fra at være midterforsvarer til at spille på midten af banen.

Det kinesiske hjemmepublikum heppede højlydt hver gang deres egne havde den mindste chance. Men endnu engang var den der blev hyldet mest af publikum Leo Messi. Denne søndag spillede argentineren angriber, og skød efter for godt befindende imod mål. To gange ramte han stolpen. Bedste chance til Messi kom i 44. minut, hvor han var tæt på ved et direkte frispark.

Guardiola skiftede i pausen hele sit hold ud, bortset fra Pinto, der fik 90 minutter til at fremvise sin hestehale.  Eller også var den fulde spilletid fordi han skal i form til opgøret imod Sevilla, nu Valdés skal til Mexico.

Hans hænder var da også hvor de skulle være, da det en sjælden gang blev farligt grundet en aflevering bagud fra eget forsvar, som gav Beijing Guoan sin bedste mulighed.

Guardiola, der denne søndag var i skjorteærmer, sendte sit hold længere tilbage på banen, hvilket kineserne udnyttede til at komme længere fremad. Ibrahimovic sørgede dog for til sidst at sætte tingene på plads med en scoring til 0-3. Hans skud blev sendt af sted fra en position udenfor feltet.

0 - Beijing Guoan: Yang Zhi, Lu Jiang, Xu Yunlong, Zhang Yonghai, Maurice Ross, Yang Hao, Zhu Yifan, Xu Liang, Walter Martínez, Joel Griffiths, Wang Changqing.

3 - FC Barcelona: Pinto, Adriano, Sergi Gómez, Abidal, Maxwell, Jonathan Dos Santos, Sergi Roberto, Víctor Vázquez, Messi, Edu Oriol, Nolito.

De følgende spillede også: Ilie Sánchez, Armando, Milito, Muniesa, Keyta, Riverola, Víctor Sánchez, Ibrahimovic, Benja og Jonathan Soriano.

Mål: 0-1, min. 11, Sergi Roberto. 0-2, min. 14, Nolito. 0-3, min. 89, Ibrahimovic.

Dommer: Wang Zhe (Kina). Ingen kort.

Denne nyhed er lagt på Barça.Dk 08-08-2010 19:19